Τρίτη 11 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εφοδοι «εμπέδωσης» της αστυνομοκρατίας

Για την ...εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνη «αστυνομικές δράσεις» σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας. Η «εμπέδωση» αυτή γίνεται με μαζικούς - αθρόους ελέγχους, αλλά και προσαγωγές ανύποπτων πολιτών από αστυνομικά μπλόκα. Σκοπός, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι «η έντονη αστυνομική παρουσία και οι έλεγχοι πολιτών και οχημάτων».

Στόχος αυτή τη φορά ήταν οι πλατείες Εργατικής Πρωτομαγιάς, Εθνικής Αντίστασης, Κλαυθμώνος, Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι, Ομόνοιας, Εξαρχείων, Συντάγματος, Ανεξαρτησίας, Ρηγίλλης, Κανάρη στην Κυψέλη, τα πάρκα Συγγρού, Ριζάρη, Ευαγγελισμού, ο Εθνικός Κήπος, καθώς και κεντρικοί δρόμοι (Πέτρου Ράλλη, Ερμού, Σταδίου, Ιερά Οδός κ.ά.). Πραγματοποιήθηκαν 3.313 έλεγχοι από 966 ένστολους αστυνομικούς, προσήχθησαν 213 άτομα και συνελήφθησαν ...έξι. Ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόστηκε και από δυνάμεις της Ασφάλειας. Πραγματοποιήθηκαν 1.081 έλεγχοι από 201 αστυνομικούς με πολιτικά, προσήχθησαν 211 άτομα και συνελήφθησαν 83.

Σε ανάλογη «δράση» για το παρεμπόριο, τον Ιούνη, 62 μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων δέσμευσαν σε 24 περιπτώσεις διάφορα πωλούμενα είδη. Επιπλέον, για την τήρηση των διατάξεων του υπαίθριου εμπορίου, διενεργήθηκαν τον Ιούνη σε όλη την Αττική 916 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 63 παραβάσεις.

Στη Θεσσαλονίκη

Εξάλλου, εβδομήντα τρία άτομα συνελήφθησαν και πάνω από 520 «παραβάσεις» βεβαιώθηκαν, στη διάρκεια αστυνομικής εξόρμησης - σκούπα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ελέγχθηκαν συνολικά 2.112 πολίτες και προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα 103 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 288 τροχαίες παραβάσεις, άλλες 232 παραβάσεις διαφόρων νόμων, όπως του νόμου περί ναρκωτικών, του Ποινικού Κώδικα, υγειονομικών διατάξεων, περί ηθών, τυχερών παιγνίων, περί αλλοδαπών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ