Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Φονική η καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα

Ανακοινώσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

«Αλλη μια εργαζόμενη έχασε τη ζωή της στο βωμό της ασυδοσίας της εργοδοσίας, η οποία δε διστάζει, προκειμένου να εξασφαλίσει υπερκέρδη, να χρησιμοποιεί εργοστάσια κρεματόρια όπως αυτό της "ΣΟΚΟΤΑΜΠ"» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Εχοντας τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνει "γην και ύδωρ" στο μεγάλο κεφάλαιο. Στο βωμό των κερδών της πλουτοκρατίας και της ανταγωνιστικότητας η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει γι' αυτούς τίποτα» τονίζει το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Κάλεσμα στις καπνεργάτριες και τους καπνεργάτες, όλους τους εργαζόμενους «να αντιπαρατεθούν με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, να μην τους επιτρέψουν να παίζουν με τη ζωή τους, να απαιτήσουν μαζικά και μαχητικά μέτρα ασφαλείας, στόχους πάλης και αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες, την ανατροπή της πολιτικής που γεννάει βάσανα για το λαό και πλούτη για το κεφάλαιο» απευθύνει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας «τη βαθιά οδύνη της για το χαμό της καπνεργάτριας, που έπεσε θύμα της δολοφονικής πολιτικής της διαβόητης "ανταγωνιστικότητας", παραγωγικότητας και εντατικοποίησης της δουλιάς».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις άθλιες εργασιακές συνθήκες «στο εργασιακό κρεματόριο του καπνεργοστασίου "ΣΟΚΟΤΑΜΠ"», υπενθυμίζοντας ότι «η ίδια επιχείρηση μας απασχόλησε και πέρσι για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Η κατάσταση σ' όλα τα καπνομάγαζα που έχουν απομείνει είναι το ίδιο τραγική».

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της βαρβαρότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της ταξικής πολιτικής που ακολούθησαν και ακολουθούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα στηρίγματά τους σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο (ΣΥΝ, συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΕΚΘ)» καταλήγει η ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεκρός εργάτης σε μαρμαράδικο(2013-04-09 00:00:00.0)
Ενιαίο μέτωπο ενάντια στην πολιτική που ευθύνεται για την ανεργία(2009-10-16 00:00:00.0)
Με κομμένη την ανάσα...(2006-07-06 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους(2005-09-09 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο(2005-06-16 00:00:00.0)
«Να μπει τέρμα στην εγκληματική ασυδοσία»(2004-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ