Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
«Είναι και δικός μας αγώνας»

Την εισβολή των στρατευμάτων του Ισραήλ στη Γάζα καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, που σημειώνει ότι πρόκειται «για μια ακόμη πράξη βαρβαρότητας των ισραηλινών κατοχικών στρατευμάτων, τα οποία δεν έχουν πάψει στιγμή να δολοφονούν ακόμα και αμάχους, γυναίκες και παιδιά».

Και συνεχίζει: «Η τρομοκρατία της ισραηλινής κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών έχει στόχο να χτυπήσει κάθε μορφή αντίστασης και να οδηγήσει σε υποδούλωση τους λαούς της περιοχής.

Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί απόλυτη σιγή γι' αυτές τις εξελίξεις, αποδεχόμενη τη συνενοχή της και την πλήρη υποταγή της στα κελεύσματα των Αμερικανών και της ΕΕ».

Η ΕΕΔΥΕ για ακόμη μια φορά υπογραμμίζει ότι «ο δρόμος για την ειρήνευση στην περιοχή περνά μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων του ΟΗΕ για ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος, δίπλα στο ισραηλινό, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους. Οι λαοί της Παλαιστίνης και του Ισραήλ έχουν κάθε συμφέρον να αγωνιστούν από κοινού για μια τέτοια λύση». Και καταλήγει: «Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι και δικός μας αγώνας. Κοινός μας εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ