Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΦΤΕΞ
Δεν υποχωρούν στην αδιαλλαξία

Στο πλευρό της εργοδοσίας και η κυβέρνηση, χτες, ώστε οι εργαζόμενοι να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους

Απολυμένοι απο τη ΣΟΦΤΕΞ
Απολυμένοι απο τη ΣΟΦΤΕΞ
Αδιάλλακτη παραμένει η διοίκηση της ΣΟΦΤΕΞ απέναντι στο αίτημα των εργαζομένων για ανάκληση των απολύσεων, που έκανε πρόσφατα στις μονάδες της της Λάρισας και της Πάτρας. Η αδιαλλαξία της αυτή εκφράστηκε και χτες σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, όπου ο υφυπουργός Χρ. Πρωτόπαππας στάθηκε στο πλευρό της, καλώντας τους εργαζόμενους να υποχωρήσουν και να δεχτούν τις προτάσεις της εταιρίας.

Είχε προηγηθεί, χτες το πρωί, η αναβολή εκδίκασης της αγωγής της εταιρίας ενάντια στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, ώστε να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές. Η δίκη ορίστηκε για τη Δευτέρα, 3 Ιούλη. Στο δικαστήριο βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης και δεκάδες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Χτες, επίσης, ήταν η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους.

Η εταιρία έχει προτείνει μετάθεση των απολυμένων στο Μεγάλο Πεύκο, προκειμένου να ανακαλέσει τις απολύσεις τους, ή καταβολή μεγάλης αποζημίωσης για να κάνουν πίσω από το δικαστικό αγώνα που έχουν αρχίσει. Ταυτόχρονα όμως έχει κάνει σαφές στο Σωματείο Εργαζομένων ότι πρόκειται να προχωρήσει σε συρρίκνωση της λειτουργίας της επιχείρησης!

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ εμμένει στην πρότασή του για επαναπρόσληψη των απολυμένων. Επίσης, ζητούν να μην κλείσουν τμήματα της εταιρίας και να σταματήσει η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας με την πολυειδικότητα που επιβάλλεται.

Ο Χρ. Κατσούλιας, μέλος της διοίκησης του Σωματείου, δήλωσε στο «Ρ» μετά την τριμερή συνάντηση: «Για μια ακόμα φορά η αδιαλλαξία της εργοδοσίας μάς οδηγεί στη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας. Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο Εργασίας είναι υπουργείο εργοδοσίας και το μόνο που κάνανε είναι να πιέζουν τους εργαζόμενους να δεχτούν τις προτάσεις της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ