Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Στο πλευρό των Αυστριακών εργαζομένων

Την αμέριστη συμπαράστασή του στους Αυστριακούς εργαζόμενους και τη συμπαράταξη μαζί τους στον κοινό αγώνα ενάντια στις αναδιαρθρώσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται στα πλαίσια της ΟΝΕ και που έχουν σαν συνέπεια τη δραστική συρρίκνωση των εργατικών και κοινωνικοασφαλιστικών κατακτήσεων, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των Αυστριακών εργαζομένων στο δημόσιο τομέα δείχνουν τη σαφή διάθεσή τους να αναχαιτίσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Τα αιτήματα, αλλά και η μαζική συμμετοχή αρκετών κλάδων του δημοσίου στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις - ακόμη και αστυνομικών - δείχνει το εύρος, το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό αυτού του αγώνα».

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα σε εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να προσανατολιστεί σε ταξική κατεύθυνση, να ενισχύει μορφές συντονισμού και κοινής δράσης για να αποκρούσει πιο αποτελεσματικά την πολιτική των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, αλλά και να δημιουργήσει όρους και προϋποθέσεις μέσα από την αντεπίθεση για κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ