Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Σημαντική νίκη του «ΕΑΜ»

Δεύτερη δύναμη στο σωματείο αναδείχτηκε ο συνδυασμός των ταξικών δυνάμεων

Σε δεύτερη δύναμη, με μεγάλη αύξηση σε ψήφους που άγγιξε το 140%, αναδείχτηκε ο ταξικός συνδυασμός «Εργατοϋπαλληλικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ), με διαφορά μόλις 20 ψήφων από την πρώτη ΠΑΣΚΕ, στις εκλογές, που ολοκληρώθηκαν προχτές αργά το βράδυ για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας.

Το «ΕΑΜ» που στηριζόταν από την ΕΣΑΚ, το ΔΗΣΚΙ και άλλες δυνάμεις, αναδείχτηκε στις εκλογές ο ουσιαστικός νικητής σε αντίθεση με την ΠΑΣΚΕ, που είδε τις δυνάμεις της να μειώνονται κατά 35% χωρίς μάλιστα να είναι χωρισμένη, όπως στις προηγούμενες εκλογές, σε δύο ψηφοδέλτια, ενώ η ΔΑΚΕ απλώς διατήρησε τις δυνάμεις της.

Σε σύνολο 597 εγγεγραμμένων (το 1999 ήταν 616), ψήφισαν 503 (528) από τα οποία έγκυρα ήταν 489 και 14 άκυρα - λευκά. Για το νέο ΔΣ το «ΕΑΜ» έλαβε 158 ψήφους από 65 που είχε λάβει και 3 έδρες από 1. Ο συνδυασμός της ΠΑΣΚΕ έλαβε 178 ψήφους - στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκε με δύο παρατάξεις και είχαν λάβει 183 και 97 ψήφους - και 3 έδρες από 5, ενώ η ΔΑΚΕ έλαβε 153 ψήφους από 156 και διατήρησε τις 3 έδρες.

Για το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, το «ΕΑΜ» εκλέγει 4 αντιπροσώπους από 2, η ΠΑΣΚΕ 5 από 7 και η ΔΑΚΕ διατηρεί τους 4 αντιπροσώπους. Τέλος, για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου το «ΕΑΜ» εκλέγει 2 αντιπροσώπους από 1, η ΠΑΣΚΕ 2 από 3 και η ΔΑΚΕ διατηρεί τον 1 αντιπρόσωπο.

Εκ μέρους του συνδυασμού του «Εργατοϋπαλληλικού Αγωνιστικού Μετώπου» ο Γ. Ρούσης μέλος του ΔΣ του σωματείου, δήλωσε στο «Ρ»: «Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν η απάντηση των εργαζομένων στην ανίερη συμμαχία που έχουν σχηματίσει εργοδοσία - κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ενάντια στα συμφέροντά τους. Απέναντί τους εμείς αντιτάσσουμε τη συμμαχία των εργαζομένων σ' ένα αγωνιστικό - ταξικό μέτωπο, που συνεχώς θα διευρύνει τη δράση και τους στόχους πάλης, συντονίζοντας τις ενέργειές του με τα άλλα λαϊκά στρώματα σε αντιμονοπωλιακούς αγώνες, ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΟΝΕ, για τη διάσωση και ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ σε όφελος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ