Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενάντια και στους δύο

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κριτική κάνει η χτεσινή «Αυγή», στον τρόπο, με τον οποίο ο «Ρ», παρουσίαζε προχτές τη στείρα και αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση, όπως και την κλιμακούμενη τεχνητή ένταση, μεταξύ κυβέρνησης και ιεραρχίας. Γράφει συγκεκριμένα: «Είναι, τουλάχιστον, περίεργο αριστερή εφημερίδα να εξομοιώνει ένα παράτυπο και αντισυνταγματικό "Δημοψήφισμα" που έχει ως στόχο την κατάργηση των ατομικών δικαιωμάτων, με την αυτονόητη και αναγκαία στάση της πολιτείας να εφαρμόσει ένα νόμο, που αναγνωρίζει τα δικαιώματα του πολίτη».

Αλήθεια, η «Αυγή» πιστεύει, ότι ολόκληρη αυτή η φασαρία, που μονοπωλεί την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό και καλλιεργεί έναν τεχνητό διχασμό του ελληνικού λαού, οφείλεται, μόνον ή κυρίως, στο δίλημμα, που περιγράφει και, τέλος πάντων, στην αναγραφή ή μη του θρησκεύματος; Αραγε, αδυνατεί ή δε θέλει να δει την εξόφθαλμη και συνειδητή τακτική τεχνητής έντασης και πόλωσης, που έχουν επιλέξει μέχρι σήμερα και οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές, άρα τις μεγάλες ευθύνες και των δύο; `Η, μήπως, δε βλέπει ότι και η κυβέρνηση -εκμεταλλευόμενη το όλο θέμα- «πουλά» ανέξοδη... προοδευτικότητα και, κυρίως, προωθεί τις αντιλήψεις ενός κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου; Οπως, βέβαια και η ιεραρχία εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό συναίσθημα και διεκδικεί το μερίδιό της. `Η, για να το πούμε με δυο λόγια, θέλει έναν ορθόδοξο κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου.

Ας μας συμπαθά, η «Αυγή», αλλά δεν είμαστε, ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλον κοσμοπολιτισμό. Θεωρούμε, ότι και οι δύο, τον ίδιο ακριβώς στόχο εξυπηρετούν: την υποταγή των εργαζομένων και των λαών στο μεγάλο κεφάλαιο, τη διαιώνιση της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και της κάθε είδους αδικίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ