Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας μην ξεχνάνε

Διαβάζουμε ότι αγρότες από το Παλαιόκαστρο των Τρικάλων ζητούν από τις Αρχές, να παραμείνουν στην περιοχή οι ξένοι εργάτες, που αξιοποιούνται αυτόν τον καιρό στις αγροτικές εργασίες. Το επιχείρημα είναι απλό: Η σοδειά πρέπει να συγκεντρωθεί γρήγορα και ως εκ τούτου απαιτούνται συμπληρωματικά χέρια.

Εκτός από απλό, θα μπορούσε να πει κανείς, το αίτημα είναι και λογικό. Εκείνο, όμως, που έρχεται στο νου, είναι οι εικόνες από άλλα, βεβαίως, χωριά, των οποίων οι κάτοικοι, με την ομαδική παρουσία τους, ζητούσαν κατά καιρούς να διωχτούν οι οικονομικοί μετανάστες από τον τόπο τους. Εικόνες που αρκετές φορές αξιοποιήθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης, ώστε να καλλιεργηθεί και να ενταθεί ένα κλίμα ξενοφοβίας, υπολανθάνοντος ρατσισμού και ανοιχτής αντιπαράθεσης.

Καλό είναι, αυτά να μην τα ξεχνάνε και στο Παλαιόκαστρο. Οπως, επίσης, θα πρέπει πάντα να σκέφτονται ότι ο χρόνος ούτε αρχίζει ούτε σταματάει τις καλοκαιρινές βδομάδες των έντονων γεωργικών εργασιών. Και ακόμη, ότι το δίκαιο αίτημά τους, για ικανοποιητική αμοιβή των κόπων τους μπορούν και πρέπει να το διεκδικήσουν -μαζί με τους εργάτες της πόλης και του χωριού- απ' αυτούς, που, πραγματικά, τους κλέβουν τον ιδρώτα τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ