Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ζητάνε ανταλλάγματα οι τραπεζίτες

Την πλήρη υποταγή των τραπεζοϋπαλλήλων στη λογική της ανταγωνιστικότητας και το πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους ζητάνε σαν αντάλλαγμα οι τραπεζίτες, προκειμένου να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή μιας κουτσουρεμένης κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, όπως διαφάνηκε από τη χτεσινή τριμερή συνάντηση, μεταξύ του υπουργείου Απασχόλησης, των τραπεζιτών και της ΟΤΟΕ.

Ορισμένοι από τους τραπεζίτες εμμένουν στην απόφαση να μην προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις, ενώ οι περισσότεροι εξέφρασαν επιφυλάξεις. Ομως, οι πάντες ξεκαθάρισαν ότι η κλαδική Σύμβαση, αν τελικά υπογραφεί, θα πρέπει να κινείται στα πλαίσια που επιβάλλει ο ανταγωνισμός. Το δρόμο για μια τέτοια εξέλιξη άνοιξε η ίδια η στάση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ. Στο χτύπημα της κλαδικής Σύμβασης από τους τραπεζίτες, το μόνο που κάνει είναι να ζητά κυβερνητική παρέμβαση, την ίδια ώρα που μαζί με την κυβέρνηση αποθεώνουν την ταξική συνεργασία, στο όνομα της ενίσχυσης του ανταγωνισμού. Παρών στη χτεσινή συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, ο οποίος έσπευσε να χαρακτηρίσει θετική την πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Η νέα τριμερής συνάντηση προγραμματίζεται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη, με πιθανότερες ημερομηνίες τη 14η ή τη 15η Ιούνη.

  • Τρίωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 1 μ.μ.) και συγκέντρωση στο «Υγείας Μέλαθρον» πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ), αντιδρώντας στις απολύσεις, στις καθαιρέσεις και μετακινήσεις σε αλλότρια καθήκοντα εργαζομένων, αλλά και διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας. Το Σωματείο Εργαζομένων ΤΥΠΕΤ έχει πάρει απόφαση και για 24ωρη απεργία μεθαύριο Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΤΥΠΕΤ (Σοφοκλέους 15).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ