Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Εντείνουμε τους αγώνες, δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός αποτελεί παράγοντα όξυνσης των προβλημάτων των εργαζομένων και στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο πρόσφατο 35ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Για μια ακόμα φορά, σημειώνει, έγινε προσπάθεια να αξιοποιηθούν ο «κοινωνικός διάλογος», η λογική της ταξικής συνεργασίας ως εργαλεία αποπροσανατολισμού και υποταγής. Ενώ οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης, της ΚΕΔΚΕ επιβεβαιώνουν την ολοκληρωτική εξέλιξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μηχανισμό στήριξης και προώθησης της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ επισημαίνεται στην ανακοίνωση, παρά τις κοινές προσπάθειες των μηχανισμών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους δήμους, στο συνέδριο και το προηγούμενο διάστημα (ρουσφετολογία, εκβιασμοί, κοινά ψηφοδέλτια με στόχο τη μείωση της ΔΑΣ), «παρέμεινε ισχυρή δύναμη, διατηρώντας τη δεύτερη θέση. Παραμένει αποκούμπι των εργαζομένων, μετερίζι αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές, αδιάλλακτος αντίπαλος στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό». Καταλήγοντας η ΔΑΣ ΟΤΑ τονίζει ότι θα εντείνει τις προσπάθειές της, για να αναπτύξει το κίνημα αντίστασης των εργαζομένων στην ΤΑ στις αντιλαϊκές πολιτικές, για την ενδυνάμωση του ΠΑΜΕ.

Τα αποτελέσματα του πρόσφατου Συνεδρίου είναι: ΔΑΣ ΟΤΑ 8 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) και 3 στην Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ), 23 αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ. ΠΑΣΚΕ, 15 έδρες στο ΓΣ και 5 στην ΕΕ, 48 αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ. ΔΑΚΕ, 7 έδρες στο ΓΣ και 2 στην ΕΕ, 22 αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ. ΑΣΚ (ΣΥΝ), 4 έδρες στο ΓΣ και 1 στην ΕΕ, 10 αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ. ΑΓΩΝ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ, 1 έδρα στο ΓΣ και 5 αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ. «Συνδικαλιστική Σκέψη», 2 αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ.

  • Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Δημοτολόγια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τη στάση, που θα γίνει από τις 10.30 π.μ. έως τις 13.30 μ.μ. προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη προσωπικού στην παραπάνω υπηρεσία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ