Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Επιτίθεται γιατί αποκαλύπτεται

Η επίθεση εναντίον του ΚΚΕ που εξαπέλυσε την προηγούμενη Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο Γ. Παπανδρέου, με αφορμή την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την Παιδεία, δεν είναι τυχαία. Το γεγονός ότι το ΚΚΕ αποκαλύπτει την πλήρη σύμπλευσή του με τη ΝΔ, το δυσκολεύει να το «παίζει αντιπολίτευση», δυσκολεύει την ταχτική του να ενσωματώνει λαϊκές δυνάμεις στην αντιλαϊκή πολιτική. Γι' αυτό εντείνει την επίθεσή του ενάντια στο μοναδικό κόμμα που διαφωνεί και αντιστέκεται με τον εκπαιδευτικό «εφιάλτη», που προτείνουν για τους νέους ανθρώπους οι εκπρόσωποι των κομμάτων του συστήματος.

Στη συζήτηση, που έγινε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, αποκαλύφθηκαν περίτρανα οι κοινές θέσεις των δύο κομμάτων να προχωρήσουν σε αντιδραστικές αλλαγές και ανατροπές στην Παιδεία. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απέδειξαν, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους, ότι μεθοδεύουν συστηματικά την ολοκληρωτική προσαρμογή της Εκπαίδευσης στις απαιτήσεις των μονοπωλίων. Τάσσονται από κοινού υπέρ της ιδιωτικοποίησης πανεπιστημίων και σχολείων, που θα είναι «ανοιχτά» και προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Ενώ ο νέος άνθρωπος θα μαθαίνει ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα, χωρίς να 'ναι σίγουρος ότι θα βρίσκει δουλιά. Αυτά αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, καλώντας συγχρόνως τους μαθητές, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους σε παλλαϊκή αντίδραση και αντίσταση για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Αυτό που ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ είναι η σταθερή και αδιάλλακτη θέση του ΚΚΕ απέναντι και στη δική του αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό είναι που ...εξόργισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τον οδήγησε στο σημείο να ισχυριστεί ότι αποτελεί «αριστερή θέση» η λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων! Δε δίστασε να διαστρεβλώσει την τοποθέτηση της Αλ. Παπαρήγα ότι έκαναν τα βιβλία σαν ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, δηλαδή μετέτρεψαν τη μάθηση και τη γνώση σε απλή πρόσληψη πληροφοριών. Δηλαδή αμάθεια. Και παρακάμπτοντας την ουσία, μίλησε για αντίθεση του ΚΚΕ στην εισαγωγή των τεχνολογιών στην εκπαίδευση, πιστεύοντας ότι μπορεί να το χαρακτηρίσει οπισθοδρομικό. Λες και όλο το ζήτημα της εκπαίδευσης είναι το διαδίκτυο όπως ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ!

Η ενορχηστρωμένη επίθεση, λοιπόν, του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΚΚΕ, η οποία ξεκίνησε με τα στελέχη του δήθεν να καταγγέλλουν υπόγειες συνεργασίες του ΚΚΕ με τη ΝΔ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, εντάσσεται σ' ένα ύπουλο πολιτικό παιχνίδι. Ενα παιχνίδι που πίσω απ' αυτό το ΠΑΣΟΚ θέλει να κρύψει πως ταυτίστηκε με την κυβέρνηση στην αύξηση των 77 λεπτών του ευρώ στο μεροκάματο, ότι οι 10 αντιασφαλιστικές προτάσεις του Γ. Παπανδρέου προετοιμάζουν το έδαφος στην κυβέρνηση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Οτι ανοίγει δρόμο στην κυβέρνηση για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάξει τις ψήφους τους. Το εμποδίζει η σταθερή θέση του ΚΚΕ για συσπειρώσεις και συμμαχίες κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, βάζοντας στο περιθώριο τα «κεντροαριστερά» σενάρια διαχείρισης του συστήματος, που στήνει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ και τις «κεντροδεξιές» συγκυβερνήσεις που μελετά με τη ΝΔ. Γι' αυτό επιλέγει να χρησιμοποιήσει το ψέμα και τη λάσπη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να του απαντήσουν ανάλογα, αποδυναμώνοντάς το πολιτικά. Θα είναι προς όφελός τους.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ