Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μάχη βαθιά πολιτική

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όλοι όσοι ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των προβλημάτων που φορτώνει στις πλάτες τους η ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική, έχουν μια καλή ευκαιρία όχι μόνο να την καταδικάσουν μα και να σηματοδοτήσουν μια πορεία ρήξης μ' αυτήν. Η ψήφος τους στις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε επίπεδο ΤΑ, η οποία μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού και στο γενικό πολιτικό επίπεδο.

Το όπλο της ψήφου πρέπει να στραφεί εναντίον όλων εκείνων που μοιράζονται την ευθύνη για τη διόγκωση των λαϊκών προβλημάτων. Εναντίον της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Συνασπισμού, που έχει τη δική του συμβολή στην υποταγή του εργατικού κινήματος στο σύστημα, αλλά και στη συνδιαχείριση με το ΠΑΣΟΚ -μέσω της Αυτοδιοίκησης- της αντιλαϊκής πολιτικής. Ολοι τους άλλωστε είναι ένθερμοι θιασώτες του ευρωμονοδρόμου, που οδηγεί το λαό ολοένα και βαθύτερα στην ανέχεια και την ανασφάλεια. Με το ίδιο όπλο υπερασπίζουμε τα λαϊκά συμφέροντα αποτελεσματικά ενισχύοντας αποφασιστικά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση, ριζοσπάστες και αριστεροί άνθρωποι.

Σ' αυτές τις εκλογές ο κόσμος του μόχθου μπορεί και πρέπει να ρίξει ψήφο καταδίκης των ως τα σήμερα αντιλαϊκών επιλογών. Μια ψήφος η οποία συγχρόνως θέτει σοβαρά εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα που επίκεινται. Να καταψηφίσουν την πολιτική καθήλωσης των εισοδημάτων τους που «υπέγραψε» η κοινά αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ επαίσχυντη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να καταψηφίσουν τις κοινές θέσεις των δύο κομμάτων για παραπέρα αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία και νέα αντιδραστικά μέτρα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Να καταψηφίσουν την πολιτική συνεργασίας με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο αιματοκύλισμα λαών.

Να καταψηφίσουν τους υποψηφίους που στηρίζουν αυτά τα κόμματα, που όχι μόνο ανεξάρτητοι δεν είναι, αλλά είναι απόλυτα εξαρτημένοι από την πολιτική των κομμάτων τους. Αυτή την πολιτική υλοποίησαν, αυτή θα υλοποιούν την επαύριο των εκλογών. Να τους καταψηφίσουν με τη γνώση πως κράτος και ΤΑ, ως θεσμός, αποτελούν ενιαία δομή εξουσίας. Με τη γνώση πως οι θέσεις που θα κερδηθούν από αγωνιστές ριζοσπάστες θα είναι την επομένη των εκλογών θέσεις αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα, θέσεις - εμπόδια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα η εκλογική μάχη είναι βαθύτατα πολιτική και με τέτοιους όρους διεξάγεται από το ΚΚΕ. Και είναι αυτό που ενόχλησε τη ΝΔ, η οποία πρωτοστατεί σε ένα ύπουλο πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του, το ίδιο που ώθησε το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ να πάρουν μέρος σ' αυτό το παιχνίδι. Καμία απ' αυτές τις δυνάμεις δε θέλουν να ανοίξει η συζήτηση για τα όσα διακυβεύονται σ' αυτές τις εκλογές. Απεναντίας έχουν κάθε συμφέρον να μπουν στο περιθώριο κρίσιμα ζητήματα, να ανακοπεί η δυναμική των αγωνιστικών ψηφοδελτίων.

Αυτή τους η στάση πρέπει να συνυπολογιστεί την ώρα της ψήφου κι αυτή να ριχτεί με σταθερό χέρι υπέρ των ψηφοδελτίων που εγγυούνται τοπικές αρχές που θα στρατευτούν με τα λαϊκά συμφέροντα, με τον αγώνα για κοινωνική λαϊκή ευημερία.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ