Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ
Στις μεγάλες επιχειρήσεις οι οικονομικές ενισχύσεις

Τις ανώνυμες εταιρίες και τις μεγάλες πτηνοτροφικές μονάδες πτηνοτροφίας θα συνεχίσει να ενισχύει η κυβέρνηση μετά την κρίση του κλάδου λόγω της «γρίπης των πτηνών» όπως ξεκαθάρισε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας, Αλ. Κοντός απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Τάκη Τσιόγκα.

Ο κλάδος της πτηνοτροφίας «δέχτηκε σοβαρότατο πλήγμα από τον ιό της γρίπης των πτηνών», υποστήριξε ο Αλέξανδρος Κοντός, λέγοντας ότι η κυβέρνηση επέλεξε «να στηρίξει τόσο τους μεγάλους όσο και τους μικρούς πτηνοτρόφους». Παράλληλα, έκανε λόγο για «πρόσθετα μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ενωση», τα οποία θα λειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον.

«Οντως, η κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα», τόνισε ανταπαντώντας ο Τάκης Τσιόγκας προσθέτοντας όμως πως «έγιναν όμως ρυθμίσεις που ευνοούν τις μεγάλες πτηνοτροφικές μονάδες. Οι "μικροί" μείνανε απέξω». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δώσατε δάνειο ανάλογα με τη δυναμικότητα κάθε επιχείρησης» έτσι όμως «ευνοούνται οι μεγάλοι» αφού «οι μικροί παραγωγοί δεν αποθηκεύουν, δεν έχουν στοκ», ενώ το ίδιο ισχύει και για τα μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ ή για τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο Τ. Τσιόγκας ζήτησε «να χαριστούν τα δάνεια για την περίοδο που δε δουλεύουν» και «αυτοί που δε δούλεψαν λόγω της κρίσης, να πάρουν ταμείο ανεργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ