Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Να καταψηφιστεί η κ. Καραχασάν

Η σύσταση να καταψηφιστεί (ή να υπερψηφιστεί) κάποιος λόγω του θρησκεύματός του, όσο ταιριάζει στα ακροδεξιά ήθη διαφόρων κυβερνητικών ή εκκλησιαστικών παραγόντων, άλλο τόσο ταιριάζει στα ήθη του ΠΑΣΟΚ και σε εκείνους που αντιλαμβάνονται την πολιτική σαν ανέξοδο χάπενινγκ.

Μάλιστα, στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτή η τακτική - η ανάδειξη, δηλαδή, του θρησκεύματος σε κριτήριο πολιτικής συμπεριφοράς - όχι απλώς ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά του πάει και «γάντι».

Επ' αυτού, θυμίζουμε: Το ΠΑΣΟΚ ήταν που όταν συνέστησε την υπερνομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης, το 1994, έβγαζε τα «παπαγαλάκια» του να «εξηγούν» (χαμηλόφωνα) ότι η απόφαση για τη δημιουργία της ελήφθη από την τότε κυβέρνηση για «εθνικούς λόγους» (!) ώστε να αποτραπεί η εκλογή μουσουλμάνου νομάρχη στη Θράκη...

*

Σήμερα, οι «εθνικοί φωστήρες» του '94 εμφανίζονται να κάνουν, από την ανάποδη, αυτό για το οποίο κατηγορούν (υποκριτικά) τους «ελληναράδες». Παίζουν με το θρήσκευμα. Και οι μεν και οι δε.

Οι πρώτοι καλλιεργούν, συντηρούν και αναπαράγουν τον «ελληνο-χριστιανικό εθνικισμό», οι δεύτεροι υποδύονται τους «ευρύχωρους» και τους «διαπολιτισμικούς», αλλά και οι δυο μαζί ψηφοθηρούν, επαναλαμβάνοντας το έγκλημα που επί δεκαετίες διαπράττει το ελληνικό κράτος (που μαζί το υπηρετούν):

Την ώρα που μεταχειρίζονται τη μουσουλμανική μειονότητα ως κομπάρσο στο θέατρο της εσωτερικής πολιτικής καταναλωτικής τους εντυπωσιοθηρίας, αδιαφορούν ότι με αυτό τον τρόπο επιτρέπουν τη μετατροπή της σε υποχείριο και σε μπαλάκι στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

*

Αυτή ήταν η κρατική τους πολιτική πάντα: Και τότε που ο Βενιζέλος ικανοποιούσε το αίτημα του κεμαλικού καθεστώτος εκδιώκοντας τους ισλαμιστές ηγέτες της μειονότητας. Και τότε που «το φύλλο γύρισε» και η κυβέρνηση Παπάγου έβγαζε διατάγματα, το 1954, επιβάλλοντας την αντικατάσταση του όρου «μουσουλμανικός» στη Θράκη με τον όρο «τουρκικός»(!). Αυτή η ίδια πολιτική υπηρετούνταν και το 1987, όταν «το φύλλο ξαναγύρισε» και ανακλήθηκε η προηγούμενη απόφαση και απαγορεύτηκε ο όρος «τουρκικός»...

*

Επί της ουσίας, όμως; Τι γίνεται με τα «παιχνίδια» περί τη μειονότητα; Πώς αποτρέπονται οι προσπάθειες «κέντρων» να υποδαυλίσουν επικίνδυνες αντιθέσεις ωθώντας στον «εκτουρκισμό» της; Πώς γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά της; Πόσο διευκολύνεται η ζωή αυτών των ανθρώπων; Πώς το κράτος περιφρουρεί την ίδια τη Συνθήκη της Λοζάνης και τη διάταξή της για τους εκεί Ελληνες πολίτες;

Το πόσο σεβάστηκε αυτό το κράτος (και τα κόμματά της ολιγαρχίας) τους Ελληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, το γνώρισε όλη η Ελλάδα.

Να μιλήσουμε για το πώς τους συμπεριφερόταν το κράτος στο στρατό, ή όταν ζητούσαν μια άδεια οικοδομής, ή όταν ζούσαν πίσω από τις μπάρες; `Η μήπως να μιλήσουμε για το ενδιαφέρον του δικομματισμού για τα προβλήματα της μειονότητας; Ενδιαφέρον που εξαντλείται στην είσοδο και κανενός μουσουλμάνου στα ψηφοδέλτιά τους στις εκλογές.

Κατά τα λοιπά, ο μαρασμός της περιοχής συνεχίζεται. Και αφορά όλους τους Ελληνες της περιοχής, είτε πρόκειται για χριστιανούς, είτε για μουσουλμάνους, είτε για άθεους.

*

Γι' αυτό, και η όλη υπόθεση που ανέκυψε, αναδεικνύει και το απαιτούμενο πολιτικό συμπέρασμα. Τούτο:

Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην υπερνομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης πρέπει να καταψηφιστεί. Οχι γιατί είναι μουσουλμάνα. Ούτε επειδή θα ήταν (αν ήταν) βουδίστρια ή χριστιανή, ή τίποτα. Αλλά για ένα και μόνο λόγο: Επειδή είναι ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι ο λόγος. Ο ένας και μοναδικός.

Ακριβώς ίδιος με το λόγο που επιβάλλεται να μαυριστεί και ο/η υποψήφιος της ΝΔ. Ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Οτι θα είναι ΝΔ, αρκεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ