Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
«Δε θα κουραστούμε... »

Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα διοργάνωσαν, το Σάββατο το πρωί στην Πάτρα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών της πόλης, με κεντρική ομιλήτρια την Αλέιδα Γκεβάρα. Η κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης αποδείχτηκε, τελικά, πολύ μικρή, για να χωρέσει το πλήθος των φίλων της Κούβας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία του Π. Στάμου, επικεφαλής της τοπικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της έντασης της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα στηρίγματά του. Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Α. Γκεβάρα, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους. Στο λόγο της ήταν ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τις ενέργειες υπονόμευσης της κουβανικής επανάστασης. Εδειξε την υποκρισία τους, όσον αφορά τις κατηγορίες για έλλειψη ελευθερίας και δημοκρατίας στην Κούβα. Για ακόμα μια φορά, κατήγγειλε το εγκληματικό εμπάργκο και τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει στη ζωή του λαού.

Η Α. Γκεβάρα συνέχισε την ομιλία, αναφερόμενη εκτενώς στις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού σε όλα τα επίπεδα, στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στην Οικονομία. Αναφέρθηκε στην αδελφική βοήθεια που προσφέρουν οι Κουβανοί στη Βενεζουέλα και στη Βολιβία. Από την ομιλήτρια τονίστηκε η αναγκαιότητα αλληλεγγύης, αλλά και η αποφασιστικότητα του κουβανικού λαού να υπερασπίσει το σοσιαλισμό. Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Τσε, σημείωσε: «Δε θα κουραστούμε ποτέ». Στο τέλος, απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων από τους συγκεντρωμένους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ