Κυριακή 7 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Κυριακή 14 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) έδωσε στη δημοσιότητα την ανακοίνωση - κάλεσμα για τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα παρακάτω:

«...Στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού βρίσκεται το Ιράν και ήδη τα γεράκια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ετοιμάζουν τις μηχανές του πολέμου για να αιματοκυλήσουν τον ιρανικό λαό με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα, προκειμένου να βάλουν χέρι στο πετρέλαιο και να ελέγξουν στρατιωτικά την περιοχή. Απειλούν και εκβιάζουν λαούς και κυβερνήσεις, χρησιμοποιούν ψέματα για να δικαιολογήσουν έναν πόλεμο που μπορεί να είναι ακόμα πιο καταστρεπτικός.

Το νέο αμερικανικό δόγμα επαναφέρει έντονα την απειλή πυρηνικού πολέμου και ιδιαίτερα στην περίπτωση του Ιράν υπάρχουν στοιχεία ότι το Πεντάγωνο ετοιμάζεται για μια πιθανή πυρηνική επίθεση εναντίον του Ιράν.

Κορυφαίο γεγονός όλων των εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ, η Κυριακή 14 Μάη, η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οσοι αγωνιστές δεν μπορούν να βαδίσουν από το Μαραθώνα (Τύμβος) μπορούν να συναντηθούν με τους ειρηνοδρόμους στους ενδιάμεσους σταθμούς με τους ειρηνοδρόμους (Παλλήνη, Αγ. Παρασκευή, Εθνική Αμυνα, Αμπελόκηποι) ή να υποδεχτούν τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στο Σύνταγμα, όπου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ. και θα κορυφωθούν με την άφιξη της Πορείας στις 8 μ.μ.

Διαδηλώνουμε:

  • Για να βάλουμε φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.
  • Για να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής με την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν
  • Για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον ιρακινό, αφγανικό, παλαιστινιακό, στον ιρανικό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.
  • Για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
  • Να μη σταλούν Ελληνες στρατιώτες για την κατοχή στο Ιράκ.
  • Για να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις από την πατρίδα μας.
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά του Ιράν.
  • Για να προστατέψουμε τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα από την επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.
  • Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ