Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
KTHNOTΡΟΦΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Τους εξοντώνει η καραντίνα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής, εξαιτίας της απαγόρευσης μετακίνησης των αιγοπροβάτων του νομού που επιβλήθηκε το Σεπτέμβρη του 1999, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού.

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του νομού, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές ΑγγελοςΤζέκης και ΓιώργοςΧουρμουζιάδης, επισημαίνοντας: «Το αποτέλεσμα από την απαγόρευση στη μετακίνηση των ζώων είναι χιλιάδες αιγοπρόβατα να αντιμετωπίζουν έλλειψη νερού και τροφής. Ετσι, και τα ζώα πεθαίνουν και ολόκληρες περιοχές απειλούνται με αποψίλωση, γιατί τα ζώα αναζητώντας τροφή καταστρέφουν καθημερινά εκτάσεις πρασίνου».

Μπροστά στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργείται, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας:

  • Τι μέτρα θα πάρει ώστε οι κτηνοτρόφοι να μη χάσουν τα ζώα τους, εξέλιξη που θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, αλλά και προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον.
  • Θα επιδοτήσει τους αγρότες για τις ζωοτροφές που χρειάζονται για την τροφή των ζώων και θα δημιουργηθεί η υποδομή η οποία είναι αναγκαία (π.χ. νερό κ.ά.), προκειμένου να γίνει δυνατή η παραμονή και επιβίωση μέσα στο καλοκαίρι των αιγοπροβάτων. Επίσης, αν θα αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους για τις ζημιές που ήδη έχουν υποστεί ή θα υποστούν εξαιτίας αυτής της κατάστασης (θάνατοι αιγοπροβάτων, μείωση παραγωγής γάλακτος κ.ά.).
  • Τι μέτρα θα πάρει για την εξάλειψη της μάστιγας του καταρροϊκού πυρετού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ