Κυριακή 25 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οριστικά στο θεατρόφιλο κοινό ο «Ορφέας»

Οριστικά το θέατρο «Ορφέας» (πρώην Χατζηχρήστου) θα παραμείνει στο θεατρόφιλο κοινό, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε το θεατρικό επιχειρηματία Π. Μπαγιάτη στη δικαστική διαμάχη που είχε με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για τη μίσθωση του θεάτρου.

Ειδικότερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο με την υπ' αριθμό 3002/2000 απόφασή του απέρριψε έφεση που είχε ασκήσει ο κ. Ειρηναίος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κατά προηγούμενης απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθήνας, η οποία είχε και πάλι δικαιώσει τον θεατρικό επιχειρηματία.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανήκουν άλλα τρία θέατρα το «Αμιράλ», «Διάνα» και «Δημήτρης Χορν» (πρώην Διονύσια), τα οποία ενοικιάζει σε θεατρικούς επιχειρηματίες.

Η δικαστική διαμάχη τώρα θα μεταφερθεί με το Δήμο Αθηναίων, επειδή υπηρεσίες του Δήμου σφράγισαν το θέατρο «Ορφέας» για τη χειμερινή περίοδο που μας πέρασε. Για το θέμα αυτό έχει ασκηθεί εναντίον υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σ' αυτήν. Οπως ισχυρίζεται ο μισθωτής του θεάτρου Π. Μπαγιάτης, η απόφαση του Δήμου Αθηναίων είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι το χειμώνα περίπου 50 εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ