Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ανικανοποίητα αιτήματα άφησε ο υπουργος Υγείας

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε ο υπουργός Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλος, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας υγείας στη Θεσσαλία και οι εργαζόμενοι σ' αυτόν. Στις συναντήσεις του με εκπροσώπους των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, των γιατρών καθώς και άλλων φορέων της περιοχής, που έγιναν στο «πόδι», στα πλαίσια της προχτεσινής του επίσκεψης στη Λάρισα, περιορίστηκε ν' αναφερθεί, γενικά, στην κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο τομέα υγείας και ν' ανακοινώσει τη δημιουργία τραυματιολογικού κέντρου στη Λάρισα.

Οι νοσηλευτικοί

Συγκεκριμένα, τα αιτήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Εργαζομένων στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας, μεταξύ των άλλων, αφορούν στην κάλυψη των πολλών κενών οργανικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού που υπάρχουν, στις προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού, στη λειτουργία όλων των θεσμοθετημένων οργάνων και των διευθύνσεων του κάθε τομέα, στην ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Υγείας ως πρωτοβάθμιων μονάδων φροντίδας, στην αναδιοργάνωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, στη στελέχωση μονάδων νοσοκομείων. Επίσης, στην ύπαρξη δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για τη λειτουργία του καινούριου νοσοκομείου, στην αύξηση των μισθών και στο χαρακτηρισμό του επαγγέλματος ως ανθυγιεινού με καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος, στην αύξηση των νυχτερινών και εξαιρέσιμων στο 60% με απαλλαγή από τις φορολογικές επιβαρύνσεις, στην αύξηση στο διπλάσιο του οικογενειακού επιδόματος και στη χορήγησή του και στους δύο συζύγους και σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα, όπως στην επαναφορά της 25ετίας-35ετίας χωρίς όριο, στη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 50 για τις γυναίκες, στα 55 για τους άντρες.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής

Αιτήματα που αφορούν στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έθεσε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Πασχ. Μολυβδάς. Ζήτησε την απεμπλοκή και την προώθηση των διορισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως του διορισμού των 136 εργαζομένων, το διορισμό των ιατρών κλάδου ΕΣΥ του νοσοκομείου, τη συγκρότηση των θέσεων και το διορισμό ειδικευόμενων γιατρών στις πανεπιστημιακές κλινικές και εργαστήρια, τη σταδιακή ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού με άξονα τα αιτήματα του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, που πρέπει να βασίζονται σε σαφές χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης συγκεκριμένων κλινικών και εργαστηρίων. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη διασφάλισης και ενίσχυσης της λειτουργίας του Κουτλουμπάνειου Νοσοκομείου (Νομαρχιακό), προτείνοντας την επιστροφή της γαστρεντερολογικής και της νευροχειρουργικής κλινικής του ΕΣΥ σ' αυτό, που είναι απαραίτητες για την αυτονομία του και ιδιαίτερα για την υποστήριξη των εφημεριών του.

Η Επιστημονική Επιτροπή

Στο υπόμνημά της η Επιστημονική Επιτροπή του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας καλούσε τον υπουργό να επισκεφτεί το νοσοκομείο για να εκτιμήσει τις συνθήκες εργασίας, αλλά και νοσηλείας των ασθενών. Ζήτησε, επίσης, την αυτόνομη και αυθύπαρκτη λειτουργία του Νομαρχιακού Νοσοκομείου με άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων, ιδιαίτερα των τμημάτων με δύο και τρεις γιατρούς, και θέσεων λοιπού προσωπικού, την επιστροφή της γαστρεντερολογικής κλινικής, την πλήρη κάλυψη με νευροχειρουργό σε όλες τις γενικές εφημερίες, την άμεση αντικατάσταση χειρουργικών εργαλείων, ανανέωση του παλαιού τεχνολογικού εξοπλισμού και τη διασφάλιση της ακεραιότητας της αυθύπαρκτης παρουσίας των κλινικών και των τμημάτων του ΕΣΥ.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι

Μια σειρά αιτημάτων έθεσαν στον υπουργό Υγείας και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας, που αφορούν στην αύξηση των αμοιβών ιατρικών επισκέψεων-πράξεων, που ν' ανταποκρίνονται στις πραγματικές σημερινές συνθήκες, στη μονιμοποίηση των γιατρών του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας, στην αύξηση των αμοιβών τους, στην ύπαρξη κινήτρων για διαρκή ενημέρωση και επιμόρφωση και αξιοκρατίας στις προσλήψεις.

Οι φαρμακοποιοί

Το πλαίσιο αιτημάτων που έθεσαν στον Αλ. Παπαδόπουλο οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας αφορά, μεταξύ των άλλων, στην καθιέρωση πάγιου συστήματος ελέγχου των τιμών με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια, με εφαρμογή φαρμακοοικονομικών παραμέτρων και η αρμοδιότητα να περνά στο υπουργείο Υγείας.

Οι οδοντίατροι

Αιτήματα σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και την προώθηση λειτουργίας μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας έθεσαν στον υπουργό Υγείας οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μεγάλες ελλείψεις ενόψει του δεύτερου κύματος πανδημίας(2020-08-07 00:00:00.0)
Διεκδικεί λύσεις στα χρόνια προβλήματα(2007-01-24 00:00:00.0)
Με απεργία αντιδρούν στην εισαγγελική «εισβολή»(2006-03-23 00:00:00.0)
Ο αγώνας έφερε αποτελέσματα(2001-10-27 00:00:00.0)
Ανοιχτό ενδεχόμενο η συγχώνευση νοσοκομείων(2000-06-23 00:00:00.0)
Περικοπές εφημεριών με ανακατανομές(1999-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ