Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΧΡΩΠΕΙ
Παραμένουν χώρος πρασίνου

Οι συνδυασμένες κινήσεις της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση», με τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας υποχρέωσαν στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον δήμαρχο Πειραιά Χρήστο Αγραπίδη σε αναδίπλωση. Ετσι το Σώμα επαναβεβαίωσε παλαιότερες αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ στο Νέο Φάληρο είναι χαρακτηρισμένα σαν χώρος πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού. Υπενθυμίζουμε ότι τα οικόπεδα αυτά όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Σαλπέας πρόσφατα πουλήθηκαν σε ιδιώτη. Η επαναβεβαίωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το χαρακτηρισμό του χώρου αποκτά ιδιαίτερη σπουδαιότητα, αφού έστω και προσωρινά μπορεί να βάλει φρένο στην οικοπεδοποίηση ενός από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους που η δημιουργία εκεί πρασίνου θα έχει υπερτοπική σημασία.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Πειραιά με τη δήλωσή του «οι εποχές της σύγκρουσης με την ιδιωτική πρωτοβουλία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» επανασηματοδότησε την πολιτική του θέση υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, που μπορεί μεν στην υπόθεση των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ να έκανε πίσω, δεν κάνει το ίδιο όμως για τους κήπους της Τερψιθέας όπου εμμένει στην καταστροφή τους για την κατασκευή εκεί γκαράζ, όπως και στα δύο επί της 34ου Συντάγματος οικόπεδα, τα οποία επίσης θυσιάζει στο βωμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για να γίνουν και εκεί γκαράζ.

Ο Παναγιώτης Σαλπέας παρουσίασε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμβόλαιο αγοράς, παρακείμενου στην πλατεία Τερψιθέας οικοπέδου για τη δημιουργία μάλλον ιατρικού κέντρου, αναρωτώμενος μήπως γι' αυτό το λόγο υπάρχει τόσο σπουδή από τη Δημοτική Αρχή της κατασκευής του γκαράζ. Στο μεταξύ, όπως τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση» Κώστας Τζατζάνης η δημιουργία γκαράζ στα οικόπεδα της 34ου Συντάγματος είναι τεράστιο σκάνδαλο και ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο κινδυνεύει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ