Τρίτη 21 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ- ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες

Πραγματοποιήθηκε χτες η αγωνιστική συγκέντρωση των ΕΒΕ

Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση
Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση
Επαγγελματίεςμ βιοτέχνες και έμποροι από διαφορετικές περιοχές, επαγγέλματα και σωματεία, αλλά με κοινά προβλήματα και κοινές απόψεις για την επίλυσή τους, ανταποκρίθηκαν χτες το βράδυ στο αγωνιστικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, στο θέατρο «ΔΙΑΝΑ». Περισσότερο ακόμη και από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, ζητήματα ζωής γι' αυτούς, η ΟΒΣΑ μαζί με τα σωματεία μέλη και μη μέλη της, που συνδιοργάνωσαν τη χτεσινή συγκέντρωση, έδωσαν βαρύτητα στη στάση που από τα πράγματα είναι υποχρεωμένο να κρατήσει το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ καθώς και όλος ο κλάδος. Μια στάση που περιγραφόταν λακωνικά στα όσα έγραφε ένα μεγάλο πανό μέσα στο θέατρο: «Τέρμα στις αυταπάτες και στη μοιρολατρία - αντιπαλεύουμε την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, χτίζουμε μέτωπο ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ, Π. Γαλανόπουλος και χαιρέτισαν ο πρόεδρος των υδραυλικών Αθήνας Θ. Στρουμπούλης, των ηλεκτρολόγων Γεράσιμος Σιόνης, των φωτογράφων Γ. Αργυροκαστρίτης και από το ΠΑΜΕ ο Π. Γρατσάνης. Παρών στη συγκέντρωση ήταν και η πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Ν. Τσαγκατάκη. Η παρουσία των εργαζομένων έδειξε με σαφήνεια την επιλογή των συμμαχιών της ΟΒΣΑ και των άλλων σωματείων απέναντι στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Π. Γαλανόπουλος μίλησε για τα προβλήματα, ασφαλιστικό, φορολογικό, την έλλειψη πολιτικών στήριξης των μικρών ΕΒΕ, αλλά και για τις λύσεις με τη διαμόρφωση αγωνιστικής συσπείρωσης των ΕΒΕ, με την αντίσταση στις πολιτικές της ΕΕ, με την απαίτηση για μια διαφορετική λογική οικονομικής ανάπτυξης. Τέλος, μπροστά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τόνισε ότι χρειάζεται Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα συντονίζει τα αγωνιστικά της βήματα με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα.

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ