Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Βήμα κλιμάκωσης για τις συλλογικές Συμβάσεις

Μετά τη χτεσινή δυναμική κινητοποίηση στα πλαίσια της στάσης εργασίας, όλες οι δυνάμεις πέφτουν τώρα στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 15 Μάρτη

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα
Βήμα για την αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα, με επόμενο σταθμό την 24ωρη απεργία των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 15 του Μάρτη, αποτέλεσε η χτεσινή μαχητική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ έξω από το κεντρικό κατάστημα της Γιούρομπανκ στην Αθήνα, στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και της 24ωρης απεργίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων στις τράπεζες βρέθηκαν από τα χαράματα έξω από το κατάστημα της Γιούρομπανκ. Οι δυνάμεις καταστολής, με εντολή της κυβέρνησης, είχαν μετατρέψει σε στρατοκρατούμενη ζώνη την περιοχή. Λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, είχαν στρατοπεδεύει έξω από κάθε κατάστημα της ίδιας τράπεζας κατά μήκος της λεωφόρου Καλλιρρόης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση, τα πανό του ΠΑΜΕ και τα συνθήματα που γράφτηκαν στον τοίχο της τράπεζας, έκαναν καθαρό το περιεχόμενο και αυτής της απεργιακής μάχης: «Διεκδικούμε Κλαδική Συλλογική Σύμβαση με βάση τις ανάγκες μας», «1.300 βασικό μισθό - Οχι στην αντιλαϊκή πολιτική», «Οχι στην κρατική βία και τον εργοδοτικό αυταρχισμό - Κλιμάκωση του αγώνα τώρα».

Οι απεργοί ανέδειξαν την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στην αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που στοχεύει στην κατάργηση των συμβάσεων, κλείνει δεκάδες εργοστάσια, εντείνει την κρατική βία και τον εργοδοτικό αυταρχισμό.

«Ζωσμένες» με δυνάμεις καταστολής οι τράπεζες, αλλά και τα γραφεία του ΣΕΒ, όπου κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ
«Ζωσμένες» με δυνάμεις καταστολής οι τράπεζες, αλλά και τα γραφεία του ΣΕΒ, όπου κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ
Στη συγκέντρωση, η Αλ. Μπαλού, από το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, σημείωσε ανάμεσα στα άλλα, αναφερόμενη στους εργοδότες, τα κόμματα και τους μηχανισμούς τους: «Είναι λίγοι και έχουν άδικο. Είμαστε πολλοί και έχουμε δίκιο. Γι' αυτό εντείνουν την κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία. Εμείς τους λέμε: η τρομοκρατία δε θα περάσει. Χτες στους καταπέλτες, σήμερα εδώ, συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στο ξεθεμελίωμα των κατακτήσεών μας. Απαιτούμε την απόσυρση της επιστράτευσης των ναυτεργατών, την απόσυρση των δυνάμεων καταστολής. Τα δικά τους πλούτη βγαίνουν από τα δικά μας χέρια. Τα απαιτούμε, δε σκύβουμε το κεφάλι».

Ο Φ. Βαρδής, μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση υπάρχει ανάγκη να ενεργοποιηθούν μαζικές εργατικές αντιστάσεις.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ. Και η χτεσινή κινητοποίηση έβαλε επιτακτικά το καθήκον στις ταξικές δυνάμεις να εντείνουν τις επόμενες μέρες τη δουλιά για την επιτυχία της απεργίας στις 15 του Μάρτη, για το μπόλιασμά της με τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ