Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΑΜΕ με τη δύναμη της ταξικής συσπείρωσης

Σε εργατική αντεπίθεση καλεί το πανό του ΠΑΜΕ στη χτεσινή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης
Σε εργατική αντεπίθεση καλεί το πανό του ΠΑΜΕ στη χτεσινή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης
Την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στην αντεργατική επίθεση διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή τους στην 4ωρη στάση εργασίας και την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Από νωρίς, εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στο χώρο όπου το ΠΑΜΕ είχε ορίσει την προσυγκέντρωσή του, στην πλατεία Μακεδονομάχων, στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αγίας Σοφίας. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έφτασαν στο χώρο οι φοιτητές που ξεκίνησαν με πορεία από την πλατεία Χημείου. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Φοιτητικών Συλλόγων πήραν τη θέση τους πλάι στην εργατιά, σε κοινό μέτωπο αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, σε πτυχία με αξία και δουλιά με δικαιώματα. «Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά» διαδήλωσαν και μαζί πορεύτηκαν προς το χώρο της συγκέντρωσης στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Κρατώντας ψηλά τα πανό καλούσαν: «ΠΑΜΕ με τη δύναμη της ταξικής συσπείρωσης και πάλης».

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ξεκαθάριζε: «Η δικιά μας νομιμότητα, το δικό μας δίκιο, συνάδελφοι των κλειστών εργοστασίων, η δικιά μας ελευθερία να δουλεύουμε για να ζήσουμε είναι αντίθεση με τη νομιμότητα της ελεύθερης κίνησης των κεφαλαίων και των επιχειρήσεων που κλείνουν εδώ, αφήνοντας χιλιάδες ανέργους, αναζητώντας νέους σκλάβους σε άλλες χώρες».

Ακολούθησε μαχητική πορεία με πρωτοπόρους τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα, που παλεύουν να μην κλείσει το εργοστάσιο και χαθούν άλλες 600 θέσεις εργασίας, με τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων που παλεύουν για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων.

Μαχητικές συγκεντρώσεις και πικετοφορίες πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις σε Αλεξανδρούπολη και Σέρρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ