Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοπόρες οι ταξικές δυνάμεις

Αφησαν ξεκάθαρο το στίγμα τους στη χτεσινή μάχη

Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Λάρισα
Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Λάρισα
Πρωτοπόρες στάθηκαν οι ταξικές δυνάμεις και στη χτεσινή κινητοποίηση, βάζοντας από σήμερα κιόλας πλώρη για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 15 Μάρτη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Με μαχητική, μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» τους στη χτεσινή τετράωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι της Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου. Η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), όπου έγινε η συγκέντρωση, ήταν κατάμεστη από εργαζόμενους που με τη συμμετοχή τους διαμήνυσαν τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους, κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να εντείνουν τους ταξικούς αγώνες ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους από κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο. Σ' αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Π. Λιόλιος, αντιπρόεδρος του ΕΚΛ, η εργατική τάξη του νομού, όπως και όλης της χώρας, πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα με τη δυναμική και μαζική συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 15 Μάρτη.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε χτες και στο Βόλο, στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα έγιναν εξορμήσεις ενημέρωσης για την απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Μάρτη.

Στην Πάτρα

Με την καθοριστική συμβολή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Πάτρα σημαδεύτηκε η χτεσινή απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά και η τετράωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Από τα χαράματα οι ταξικές δυνάμεις μπλόκαραν τα υποκαταστήματα των τραπεζών στο κέντρο της πόλης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επιτυχία της 24ωρης απεργίας του κλάδου και εμψυχώνοντας τους εργαζόμενους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες δεν είχαν κλείσει σε προηγούμενες απεργίες, χτες παρέμειναν κλειστές. Με επιτυχία επίσης δόθηκε η μάχη της 4ωρης στάσης εργασίας στους χώρους δουλιάς και στα εργοστάσια, όπου στα σωματεία πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις. Μεγάλη έως καθολική ήταν η συμμετοχή σε «Coca-Cola», «Frigoglass», στο μέταλλο και στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Το ΠΑΜΕ οργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση το μεσημέρι και ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της Πάτρας.

Στην Καλαμάτα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με μπροστάρη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τη στήριξη των σπουδαστικών συλλόγων συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις στο πολυκατάστημα «Μαρινόπουλος» με αίτημα την ανάκληση των δυο απολύσεων από την εργοδοσία. Από το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι απέκλεισαν τις εισόδους του πολυκαταστήματος ξεκαθαρίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να επαναπροσληφθούν οι δυο απολυμένοι εμποροϋπάλληλοι.

Βορειοδυτική Ελλάδα

Κάλεσμα για δυναμική κλιμάκωση των αγώνων στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής απεύθυναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε Γιάννενα, Αρτα και Αγρίνιο με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ενώ στην Πρέβεζα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν τη χτεσινή απεργία στις τράπεζες και την 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην Τράπεζα Πειραιώς και στο σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» αντίστοιχα. Στην Κέρκυρα επίσης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη της απεργίας με επιτυχία στην Τράπεζα Πειραιώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ