Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Καταιγιστικές» αυξήσεις έως και 43%

Ισχύουν από σήμερα σε εισιτήρια λεωφορείων, τρόλεϊ, «ηλεκτρικού», μετρό, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ και κόμιστρα ταξί - φορτηγών

Τρέχουν από σήμερα, οι «τσουχτερές» αυξήσεις - αγγίζουν το 43% - που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ, των ΚΤΕΛ, καθώς επίσης και τα κόμιστρα ταξί και φορτηγών. Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (λεωφορεία, τρόλεϊ, «ηλεκτρικός σιδηρόδρομος» και μετρό) θα κυμανθούν «στα όρια του πληθωρισμού», εντούτοις οι αυξήσεις που εγκρίθηκαν εκτοξεύτηκαν στο 17%!

Οι αυξήσεις - «φωτιά» που ισχύουν από σήμερα και οι οποίες σε συνδυασμό με τη γενικότερη ακρίβεια στην αγορά θα εξανεμίσουν ακόμα περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών, έχουν ως εξής:

  • Εισιτήρια λεωφορείων και τρόλεϊ 0,50 ευρώ, από 0,45 ευρώ (αύξηση 11,1%).
  • Απλά εισιτήρια «ηλεκτρικού» 0,70 ευρώ, από 0,60 ευρώ (αύξηση 16,7%).
  • Εισιτήρια μετρό 0,80 ευρώ, από 0,70 ευρώ (αύξηση 14,3%).

Αν και η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα μείνουν «αμετάβλητες» οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών, τελικά - με την κατάργηση της κάρτας των 35 ευρώ - υποχρεώνει το επιβατικό κοινό να αγοράσει τη νέα κάρτα των 38 ευρώ, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιεί ή όχι το τραμ.

Ακριβότερα κατά 7% είναι από σήμερα και τα εισιτήρια του ΟΣΕ και των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, οι ναύλοι των φορτηγών, ενώ «φωτιά» πήραν και τα κόμιστρα των ταξί, με αυξήσεις μέχρι 43%.

Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που ενέκρινε στις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση στα διόδια της Αττικής Οδού (8%) και της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου (5%), προς όφελος των κοινοπραξιών που εκμεταλλεύονται τα συγκεκριμένα έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ