Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κάμερες - χαφιέδες σε θαλάμους και διαδρόμους

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στη νέα επιχείρηση περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων

Πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας συνιστά η εγκατάσταση μηχανισμών παρακολούθησης και καταγραφής από τη διοίκηση του νοσοκομείου ακόμη και σε θαλάμους ασθενών. Με την τοποθέτηση του μηχανισμού παρακολούθησης παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα στους χώρους εργασίας και εντείνεται η προσπάθεια να μπαλωθούν οι υπάρχουσες ελλείψεις σε μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, που θα διασφαλίζει σωστή και έγκαιρη, επιστημονικά προσανατολισμένη παροχή υπηρεσιών στο ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας.

Με πρόσχημα την «καλύτερη εξυπηρέτηση» των ασθενών, οι κάμερες επεκτάθηκαν ακόμη και μέσα σε διαδρόμους και θαλάμους του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, αντιδρώντας στην απόφαση, προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση, βάζοντας μαύρες σακούλες στις κάμερες, ενώ το σωματείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η καταγραφή προσωπικών δεδομένων δεν εξυπηρετεί ούτε τους εργαζόμενους ούτε τους ασθενείς.

Χαρακτηριστικό της αγανάκτησης που έχει δημιουργήσει η εγκατάσταση των καμεροχαφιέδων, ήταν η άρνηση εργαζόμενου να εργαστεί στη βάρδιά του υπό αυτές τις συνθήκες, οι οποίες, όπως μας δήλωσε, καταπατούν συνταγματικά κατοχυρωμένα και δημοκρατικά δικαιώματα.

Αντίστοιχα στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας εγκαταστάθηκαν κάμερες στην είσοδο του νοσοκομείου.

Οι παραπάνω ενέργειες είναι αποτέλεσμα και συμπυκνώνουν το ευρύτερο πλέγμα αντιδημοκρατικών και αυταρχικών μέτρων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, πετσοκόβουν και συρρικνώνουν ακόμη και στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Παράλληλα, αναδεικνύονται και οι σοβαρές ελλείψεις μεταξύ άλλων σε νοσηλευτικό προσωπικό που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, εντείνοντας την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας που χάραξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ