Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΜΕ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Στη μάχη για τη διπλή κινητοποίηση

Με καθημερινές περιοδείες, οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν τη μεθαυριανή απεργία του κλάδου και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Με περιοδείες στους χώρους δουλιάς, το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα έχει ριχθεί στη μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων, καλώντας να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία του κλάδου στις 17 Φλεβάρη και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη. Σήμερα περιοδείες - στις οποίες συμμετέχουν και συνδικαλιστές άλλων κλάδων - θα γίνουν στην Εμπορική Τράπεζα.

Οι ταξικές δυνάμεις επισημαίνουν ότι η επίθεση των τραπεζιτών στην κλαδική σύμβαση είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους στα δικαιώματα των εργαζομένων, προκειμένου να αυξήσουν παραπέρα τα κέρδη τους. Την πολιτική αυτή στηρίζουν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε όλα τα επίπεδα που αποδέχονται τη λογική της ανταγωνιστικότητας και με τους «κοινωνικούς διαλόγους» καλλιεργούν την αυταπάτη της ταξικής συνεργασίας και φρενάρουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση καλούν τους εργαζόμενους να περάσουν στην αντεπίθεση. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις για την κλιμάκωση του αγώνα και τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες.

Νέα ορμή στην προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων δίνει και η μαζική συγκέντρωση - συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα, όπου συμμετείχαν και εργαζόμενοι που για πρώτη φορά έρχονταν σε επαφή με το ΠΑΜΕ. Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκέντρωση μπήκαν συγκεκριμένοι στόχοι για το επόμενο διάστημα, όπως: Ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις αρχαιρεσίες που γίνονται σε μια σειρά σωματεία μεγάλων τραπεζών. Ενταση της μάχης για μαζική συμμετοχή στην απεργία του κλάδου στις 17 του Φλεβάρη και την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ. Ανάπτυξη πολύμορφων δράσεων για το σπάσιμο της μοιρολατρίας. Πρωτοβουλίες για άμεσο συντονισμό της δράσης. Παρεμβάσεις για την οδηγία Μπολκεστάιν. Συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ