Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Λαμπρά»!

«Καταπέλτης» ήταν ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, με την Ερώτηση που κατέθεσε χτες στο Συμβούλιο της ΕΕ σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι ιδιαίτερα το δεύτερο σημείο της Ερώτησής του, όπου και αναφέρει:

«Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να ενημερώσει τα θύματα των υποκλοπών για έντεκα ολόκληρους μήνες, εκθέτοντάς τους στον κίνδυνο συνεχόμενης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών τους, παραβιάζει ή όχι τα θεμελιώδη δικαιώματα των θυμάτων της παρακολούθησης;».

*

Η έγνοια του κ. Λαμπρινίδη για τα «θύματα της παρακολούθησης» είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης της ΕΕ, που ενέκριναν την Οδηγία της ΕΕ για τη γενικευμένη παρακολούθηση των επικοινωνιών εντός της ΕΕ, προηγουμένως είχαν τη θετική γνωμοδότηση της λεγόμενης Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται μέσω του κ. Λαμπρινίδη. Αλήθεια, τι είχε ψηφίσει εκεί ο κ. Λαμπρινίδης;...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ