Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
Αύριο Κυριακή διοργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ:
  • Ο Δήμος Καισαριανής και το Τοπικό Παράρτημα, στις 10 πμ προς τιμή της επετείου της μάχης που δόθηκε τον Ιούνη του 1944 στη Μονή Καισαριανής από ομάδα Ελασιτών, εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Στην εκδήλωση αυτή, τιμώνται όλοι οι πεσόντες Καισαριανιώτες πατριώτες αγωνιστές. Πούλμαν για τη Μονή - τόπο της εκδήλωσης - ξεκινούν από την πλατεία της πόλης στις 9.30 πμ.
  • Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων και το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, τελούν μνημόσυνο πεσόντων και θανόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, στις 10.30 πμ, στην πλατεία Ρήγα Φερραίου (γωνία Μπίμπιζα).
  • Το Παράρτημα Αμφισσας, στις 11.30 πμ, τελεί το καθιερωμένο ετήσιο Τρισάγιο, για όλους τους πεσόντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στην Αγία Τριάδα ΚΑΛΟΣΚΟΠΗΣ, που είναι ο τόπος εκτέλεσής τους. Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ, δρομολογούν πούλμαν που ξεκινούν στις 6.30 πμ από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 8234.296 και 8222.952.
  • Ο Δήμος Αστακού και το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, στις 10 πμ εκδήλωση, στο χώρο του μνημείου, για την επέτειο του μπλόκου που έκαναν στην πόλη οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους, στις 22-6-1944.
  • Το Παράρτημα Αργυρούπολης της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 20-6-00 στις 8 μμ στο Πέτρινο Θέατρο του Δήμου, αφιερωμένη στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης για τη συντριβή του φασισμού. Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου, καθώς επίσης και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ