Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Ιούνη 2000 - αριθ. φύλλου: 7700

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Διακήρυξη αγώνα προς τους λαούς του κόσμου

Το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ειρήνης, προς τους λαούς όλου του κόσμου, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 μέχρι τις 14 του Μάη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 160 αντιπροσωπειών από 44 χώρες δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ»


ΣΕΛ.  8   -   9

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Εφιάλτης Η ΕΚΡΗΞΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ για το λαό

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την ένταξη της Ελλάδας της πλουτοκρατίας στην ΟΝΕ δεν μπορούν να κρύψουν την αυξανόμενη φτώχεια, που μαστίζει μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού. Αδιάψευστος μάρτυρας τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τα εισοδήματα, που είχαν οι Ελληνες πολίτες το 1998, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις.

Τη στιγμή που μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματιών τσεπώνει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δραχμές, το μέσο μηνιαίο εισόδημα για 590.973 πολίτες - που αποτελούν το 12,9% των φορολογουμένων- ήταν 11.318 δραχμές. Για 370.272 πολίτες ήταν 62.880 δραχμές, για 46.770 ήταν 85.465 δραχμές, ενώ για 410.620 ήταν 107.764 δραχμές.

Η βιτρίνα της ευδαιμονίας, για την οποία μιλούν οι κυβερνώντες, είναι απάτη μέσω της οποίας επιχειρούν να κρύψουν το αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής τους. Μιας πολιτικής, η οποία σφίγγει τη θηλιά της φτώχειας, έτσι ώστε εκατομμύρια εργαζόμενοι να μην μπορούν να καλύψουν τις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής τους.


ΣΕΛ.  19

ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ
Ζωντανός ο κίνδυνος του αφανισμού

Αρκεί ένας ανάλογος σεισμός μ' αυτόν του προηγούμενου Σεπτέμβρη, μια πλημμύρα ή η υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή ακόμα και ένα απλό ανθρώπινο λάθος ώστε να προκληθεί ένα Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης στο Θριάσιο Πεδίο, με αλυσιδωτές εκρήξεις από βιομηχανία σε βιομηχανία (φαινόμενο domino) και με ανυπολόγιστες για το περιβάλλον και τους κατοίκους συνέπειες. Η επέκταση των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ ξαναφέρνει στην επιφάνεια τον φοβερό αυτό εφιάλτη...


ΣΕΛ.  16  -  17


ΛΑΡΙΣΑ
Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ανεργία

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα, με θέμα την ανεργία, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λάρισα, από το εκεί Εργατικό Κέντρο και ο «Ρ» παρουσιάζει τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα, στα οποία κατέληξε


ΣΕΛ.  14
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Νέες αντιδραστικές επιλογές

Στη Φέιρα της Πορτογαλίας στρώνεται το έδαφος ακόμη πιο αντιδραστικών πολιτικών επιλογών, για την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και με τη συγκρότηση του «Ευρωστρατού» και της «Ευρωαστυνομίας», ενώ προετοιμάζεται η εφαρμογή της «αρχής της ευελιξίας» ή «αρχής της ενισχυμένης συνεργασίας»


ΣΕΛ.  5
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Αβάσταχτος Γολγοθάς

Τελειώνουν σε λίγες μέρες οι εξετάσεις στα 14 μαθήματα της Β` και Γ` Λυκείου, απόρροια της κυβερνητικής μεταρρύθμισης, που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και οι πάντες έχουν πειστεί ότι πρόκειται για έναν αντιεκπαιδευτικό Γολγοθά


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ