Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ «ΖΩΝΗΣ»
Με μεγαλύτερη ορμή στην απεργία

Μαζική η χτεσινή συγκέντρωση στον Πειραιά

Αποψη από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση των μεταλλεργατών, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά
Αποψη από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση των μεταλλεργατών, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά
«Συνεχίζουμε τις επιτυχημένες μας απεργιακές κινητοποιήσεις με μεγαλύτερη ένταση και ορμή, ώστε τα δίκαια αιτήματά μας για ένα αξιοπρεπές μεροκάματο και ασφαλείς συνθήκες δουλιάς να επιτευχθούν».

Αυτό τόνισε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, στη μαζική απεργιακή συγκέντρωση που έγινε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στα πλαίσια της διεκδίκησης υπογραφής Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΤΣΣΕ) 2006, με αίτημα, ανάμεσα στα άλλα, την αύξηση κατά 10 ευρώ στα ημερομίσθια όλων των ειδικοτήτων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Στην ομιλία του το συνδικαλιστικό στέλεχος, αφού έκανε μια εκτενή αναφορά στο χρονικό των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν με την Ενωση των εργοδοτών, επισήμανε σχετικά: «Η καθολική συμμετοχή των μεταλλεργατών στην απεργία τσακίζει κόκαλα. Οι εργοδότες με την αδιάλλακτη στάση τους και τα ψίχουλα που μας πρότειναν, τα οποία απορρίψαμε ασυζητητί, τώρα βρίσκονται σε αδιέξοδο».

«Από εμάς και μόνο εξαρτάται η επιτυχία του αγώνα μας. Οταν οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι κι αγωνίζονται για τα ταξικά τους συμφέροντα, κανένας νόμος και καμία απόφαση δεν μπορεί να περάσει. Συνεχίζουμε όπως από την πρώτη στιγμή», τόνισε καταλήγοντας στην ομιλία του.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Τσιουμπρής, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τη στάση και την απεργιακή δράση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αποτελείτε παράδειγμα για όλα τα σωματεία, με τους ελπιδοφόρους αγώνες που δίνετε και με αιτήματα που διεκδικείτε κι ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».

Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση μιας μικρής μερίδας συμβιβασμένων συνδικαλιστών, που προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να θέσει υπό αμφισβήτηση - στην κορύφωση της αντιπαράθεσης με τους εργοδότες - το διεκδικητικό πλαίσιο, όπως αυτό ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση τον περασμένο Νοέμβρη από τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταλλεργατών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ούτε σφυριά» στα ναυπηγεία, μήνυμα μάχης για αυξήσεις και μέτρα προστασίας(2024-02-16 00:00:00.0)
Συντονίζουν την αγωνιστική τους δράση(2005-02-23 00:00:00.0)
«Θα μας βρίσκετε μπροστά σας»(2002-12-20 00:00:00.0)
Αγώνας για το μεροκάματο(2000-03-10 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στη μάχη για τη σύμβαση(1995-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ