Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΦΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να ανακληθεί το «λουκέτο»

Στο πλευρό των 650 εργαζομένων που απαιτούν να μην κλείσει η μονάδα της «Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων» (ΒΦΛ) στη Θεσσαλονίκη, τάσσονται καθημερινά εργατικοί, επιστημονικοί και άλλοι φορείς της Θεσσαλονίκης. Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης με το οποίο καταδικάζει την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε στο κλείσιμο των εργοστασίων. Επίσης ο Σύλλογος Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βόρειας Ελλάδας, που ανάμεσα σε άλλα απαιτεί να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

Παρέμβαση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και τους συναρμόδιους υπουργούς, έκανε χτες η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ζητώντας να μην κλείσει το εργοστάσιο. Με σχετική επιστολή που έστειλε, σημειώνει πως το κλείσιμο του Εργοστασίου Θεσσαλονίκης της «Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων» θα σημάνει, μεταξύ άλλων την εξάρτηση της αγροτικής οικονομίας από εισαγόμενα λιπάσματα (αμφιβόλου ποιότητας) και πρόσθετα ζωοτροφών, την εξάρτηση της εγχώριας βιομηχανίας - βιοτεχνίας από εισαγόμενα χημικά προϊόντα, την εξάρτηση του Ελληνα αγρότη και κτηνοτρόφου από ανεξέλεγκτα εμπορικά δίκτυα χονδρεμπόρων και την απώλεια της από ετών αναπτυγμένης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας (διεθνώς αναγνωρισμένης), που δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο σημείο της χώρας.

Τέλος, χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χτες η τριμερής συνάντηση του υπουργείου Απασχόλησης, των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων και των εκπροσώπων της διοίκησης της ΒΦΛ. Ορίστηκε νέο ραντεβού για την ερχόμενη Τετάρτη 25 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ