Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αγώνας για το μεροκάματο

Απεργία και συγκέντρωση έκαναν χτες οι μεταλλεργάτες, για την τοπική συλλογική σύμβαση

Από τη χθεσινή κινητοποίηση των μεταλλεργατών
Από τη χθεσινή κινητοποίηση των μεταλλεργατών
Την υπογραφή ικανοποιητικής τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διεκδικούν οι μεταλλεργάτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που χτες πραγματοποίησαν προειδοποιητική 24ωρη απεργία. Ταυτόχρονα, δήλωσαν για ακόμα μια φορά την απόφασή τους ότι με τους αγώνες τους η πολιτική διάλυσης που προωθεί η κυβέρνηση δε θα περάσει τις πύλες της Ζώνης!

Στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση των απεργών έξω από το Παράρτημα του συνδικάτου στο Πέραμα λίγο μετά τις 11 το πρωί. Εκεί ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά, Ιορδάνης Πουντίδης, απευθυνόμενος στους απεργούς μεταλλεργάτες, αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της ΣΣΕ. Να σημειωθεί ότι τα αιτήματα των μεταλλεργατών έχουν δοθεί στην εργοδοτική ένωση από τις 28 του Γενάρη, ωστόσο η γενική τους συνέλευση, για την εξέτασή τους, ορίστηκε για τις 14 του Μάρτη.

Ταυτόχρονα με τα αιτήματα για την υπογραφή της ΣΣΕ, όπως τόνισε ο πρόεδρος του συνδικάτου, καλούνται οι εργοδότες σε κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην περάσει η πολιτική διάλυσης της Ζώνης. Ο Ι. Πουντίδης κατήγγειλε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, στα πλαίσια της οποίας, εκτός των άλλων, αμφισβητείται η ύπαρξη και λειτουργία της Ζώνης. Ενημέρωσε, επίσης, τους εργαζόμενους για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ζαφειρόπουλο και τον εμπαιγμό που δέχονται οι εργαζόμενοι συνολικά από την κυβέρνηση, καθώς από τη μια δεν υλοποιεί ούτε καν τις δεσμεύσεις της και από την άλλη, ενόψει εκλογών, κυκλοφορεί φυλλάδια με τα δήθεν έργα της. Τέλος, ο Ι. Πουντίδης επισήμανε την ανάγκη για την ανάπτυξη των αγώνων για να μην περάσουν τα καταστροφικά για τους εργαζόμενους σχέδια της κυβέρνησης.

Τις αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Ζώνη ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και την αδιαλλαξία των εργοδοτών για την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ). «Ο συντονισμένος αγώνας - τονίζεται - των εργαζομένων στη Ζώνη και των ναυτεργατών θα φέρει τη νίκη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ