Κυριακή 15 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Η μαζική συμμετοχή «ράπισμα» στο έκτρωμα
  • Την Πέμπτη 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια
  • Θα μιλήσει η Αλ. Παπαρήγα, θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι κομμουνιστικών κομμάτων
  • Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στην αμερικάνικη πρεσβεία

Η μάχη που δίνουν μέρες τώρα οι κομμουνιστές, αλλά και οι προοδευτικοί άνθρωποι, (ο «Ρ» δημοσιεύει και σήμερα δηλώσεις και διαμαρτυρίες ανθρώπων της κοινωνικής ζωής, σελ 8-9), στην προσπάθεια ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης, κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού και παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας που διεξάγεται μέσω του αντικομμουνιστικού μνημονίου σε εργασιακούς χώρους, λαϊκές συνοικίες, χώρους όπου συναντώνται μαζικά άνθρωποι του μόχθου, κορυφώνεται την ερχόμενη Πέμπτη 19 Γενάρη οπότε και πραγματοποιείται στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια πλατιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης του. Η συγκέντρωση διοργανώνεται από τις Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ και από το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ. Θα έχει ως κεντρική ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι κι άλλων κομμουνιστικών κομμάτων. Αμέσως μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ έχουν οριστεί στις 5.30 μ.μ. ως εξής:

-- Στο Μουσείο για τη Σπουδάζουσα και τα ΤΕΙ.

-- Στην Ομόνοια για τις κλαδικές Οργανώσεις, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς και τους ΕΒΕ.

-- Στα Χαυτεία για τις Δυτικές, Βόρειες, Βορειοδυτικές, Νοτιοδυτικές συνοικίες και για τα Διαμερίσματα 5ο - 6ο, 1ο - 7ο, 3ο - 4ο του Δήμου Αθήνας.

-- Στο Ζάππειο για τις Νότιες, Νοτιοανατολικές, Ανατολικές, Βορειοανατολικές συνοικίες και το 2ο Διαμέρισμα.

Η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

Επίσης η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής θα γίνει στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

Συλλαλητήρια και άλλες δραστηριότητες διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη, 18 Γενάρη

- Στη Λάρισα στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Στα Τρίκαλα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

- Στην Καρδίτσα στις 6 μ.μ. στη «Νέα Αγορά».

- Στην Κόρινθο στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

Την Πέμπτη, 19 Γενάρη

- Στην Ηγουμενίτσα στις 8 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο «Πάνθεον».

- Στο Ηράκλειο Κρήτης στις 7 μ.μ. στην πλατεία των Λιονταριών.

- Στη Χαλκίδα στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Εύβοιας (Ελ. Βενιζέλου 12).

- Στη Λαμία στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

Την Παρασκευή, 20 Γενάρη

- Στο Βόλο στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο.

- Στα Χανιά στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

- Στη Μύρινα της Λήμνου στις 6.30 μ.μ. στο Κυδάδειο Κτίριο.

- Στην Καλαμάτα στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Τη Δευτέρα, 23 Γενάρη

- Στη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τρίτη, 24 Γενάρη

- Στο Αγρίνιο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.

- Στην Αρτα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς.

Αντιδράσεις καταδίκης σε όλο τον πλανήτη

Ολο και περισσότερες είναι οι αντιδράσεις και οι πρωτοβουλίες καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς πλησιάζουν οι ημέρες της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Γενάρη στο Στρασβούργο.

Αύριο και μεθαύριο (16 και 17 Γενάρη) το ΚΚΡΟ και το ΚΕΚΡ οργανώνουν πικετοφορίες στη Ρωσία έξω από τις πρεσβείες της Σουηδίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Λετονίας και του Αζερμπαϊτζάν για να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Και στις Βρυξέλλες, στις 21 του Γενάρη, προετοιμάζεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κόμματος Βελγίου, συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, όπου θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.

Ενώ την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στις 24 του Γενάρη, θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, από φορείς, κόμματα και προσωπικότητες της Ευρώπης.

Την αντίδρασή τους στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο έχουν εκφράσει ήδη το ΑΚΕΛ, το ΚΚ Πορτογαλίας, το ΚΚ Ισπανίας, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, ο Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας), το Γερμανικό ΚΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, το ΚΚ Σουηδίας, το ΚΚ Νορβηγίας, το ΚΚ Λουξεμβούργου, το ΚΚΡΟ και το ΚΕΚΡ, το ΚΚ Τουρκίας.

Χιλιάδες άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους έχουν ήδη υπογράψει κείμενα καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου, όπου γίνονται εκκλήσεις σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο να αντιδράσει ώστε να μην περάσει η απαράδεκτη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό και η ποινικοποίηση της δράσης τόσο των κομμουνιστών όσο και άλλων λαϊκών αγωνιστών.

Ενα τέτοιο κείμενο βρίσκεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.no2anticommunism.org όπου οι υπογραφές μέρα με τη μέρα αυξάνονται.

Επίσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://red.kke.gr με τον τίτλο «Σταματήστε τον Αντικομμουνισμό» γίνεται επίσης συλλογή υπογραφών ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο και μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ανεξάρτητα από την ιδεολογική ή πολιτική μας στάση και την άποψή μας για την κομμουνιστική ιδεολογία και το σοσιαλισμό, απαιτούμε από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να απορρίψουν το αντιδημοκρατικό σχέδιο απόφασης για την "Ανάγκη της Διεθνούς Καταδίκης των Εγκλημάτων των Ολοκληρωτικών Κομμουνιστικών Καθεστώτων"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ