Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδοση-μνήμη Ραλλούς Μάνου

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών πήρε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία. Να εκδώσει, σε συνεργασία με τον οίκο «Εφεσος», μια σημαντική και πρωτότυπη αφιερωματική μελέτη για τη μεγάλη, αξέχαστη δημιουργό του «Ελληνικού Χοροδράματος», Ραλλού Μάνου. Πρόκειται για το έργο της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Τμήματος Χρυσοθέμιδος Σταματοπούλου-Βασιλάκου και ομάδας θεατρολόγων, με τίτλο «ΑΡΧΕΙΟ ΡΑΛΛΟΥΣ ΜΑΝΟΥ: Η ζωή και το έργο της». Η παρουσίαση του τόμου (572 σελίδες) θα γίνει στις 9 του Γενάρη (8 μ.μ.) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, από τους καθηγητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάλτερ Πούχνερ και Ελένη Φεσσά-Εμμανουήλ, την πρόεδρο του «Ελληνικού Χοροδράματος», Σοφία Μυλωνά, και τη συγγραφέα της μελέτης.

Η έκδοση, πλούσια εικονογραφημένη με φωτογραφίες, παρουσιάζει σημαντικό βιοεργογραφικό υλικό, πολύτιμο για τους ιστορικούς-μελετητές, αλλά και τους καλλιτέχνες του χορού και του θεάτρου, για το πενηντάχρονο έργο της χορεύτριας, χορογράφου, καθηγήτριας χορού και γενικώς πληθωρικής και πολυσχιδούς πολιτιστικής δράσης, Ραλλούς Μάνου. Μια δημιουργός, η οποία με την πολύτιμη πολιτιστική προσφορά της, ιδιαίτερα με το «Ελληνικό Χορόδραμα», συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό, «οικοδόμησε», σωστότερα, τις βάσεις για το ποιοτικό άλμα που σημείωσε τα τελευταία 20 χρόνια η σύγχρονη ορχηστική και χοροθεατρική τέχνη.

Η έκδοση περιλαμβάνει τεκμήρια από την πενηντάχρονη δημιουργία της Μάνου και τη συνεργασία της με άλλους μεγάλους δημιουργούς, όπως οι Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Αρ. Κουνάδης, Ν. Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γ. Μόραλης, Σπ. Βασιλείου, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ