Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικής «Αλλη όχθη»

Το μουσικό ταξίδι της «Αλλης Οχθης» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, 210.9270.628, 3310.919) συνεχίζεται (6,7/1) με το «πέτρες πετώ του φεγγαριού». Ο Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης), με μια λύρα έγχορδη μα και κρουστή τραγουδά το φεγγάρι, τους αετούς, τα νερά σε ριζιμιούς και ριζίτικους ρυθμούς, μαζί με την κόρη του Νίκη Ξυλούρη, που γέρνει στο μπεντίρ της, ενώ τραγουδά και δυο λαούτα. Στο ένα ο γιος του Ψαραντώνη, Λάμπης Ξυλούρης.

Στις 8/1 εμφανίζεται η Ειρήνη Δασκαλάκη με τραγούδια της Μεσογείου. Από τα σεφαραδίτικα και τη Θεσσαλονίκη, στα μικρασιατικά και τη Σμύρνη, τα ρεμπέτικα και τον Πειραιά κι έπειτα στις βόρειες ακτές της Αφρικής, στα fantos, στην Ισπανία και Κάτω Ιταλία. Μαζί με την Ειρήνη Δασκαλάκη, που παίζει έγχορδα, οι Σόλης Μπαρκής, Γιώργος Βουρνάς και Μελίνα Παπακώστα.

Στην «Αλλη Οχθη» πραγματοποιούνται και εκθέσεις φωτογραφίας. Εναρξη με «Το άγγιγμα της μουσικής» - φωτογραφίες του Αλέξη Λαμπρίδη, από 17/1. Οι ενδιαφερόμενοι να εκθέσουν φωτογράφοι ας επικοινωνήσουν με την «Αλλη Οχθη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ