Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πλούσιος θεατρικός χειμώνας

«Η παράσταση συνεχίζεται»
«Η παράσταση συνεχίζεται»
Η «Θεατρική Σκηνή» παρουσιάζει το έργο του Ρικ Αμποτ «Η παράσταση συνεχίζεται...», σε μετάφραση Ζάνας Αρμάου, σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνίου, σκηνικά - κοστούμια Αντώνη Χαλκιά, μουσική επιμέλεια Βασίλη Μαντά. Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Γεωργία Ζώη, Χρύσανθος Καγιάς, Βασίλης Μπατσακούτσας, Αναστασία Παπαστάθη, Μαριλού Βαλεοντή, Βάσω Δούκα, Νίκος Βασιλάκης.

Ενας θίασος προσπαθεί να ανεβάσει ένα αστυνομικό έργο εποχής. Τέσσερις μέρες πριν από την πρεμιέρα, οι πρόβες γίνονται μέσα σε χιλιάδες προβλήματα που ταλαιπωρούν ηθοποιούς, τεχνικούς, τον σκηνοθέτη και μέσα σ' όλα η συγγραφέας αλλάζει συνέχεια το έργο. Στη γενική δοκιμή τα προβλήματα έχουν λυθεί, αλλά έχουν εμφανιστεί καινούρια. Στην πρεμιέρα τα πράγματα χειροτερεύουν, όμως μπροστά στο κοινό, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την παράσταση που συνεχίζεται, δημιουργώντας καταστάσεις που μόνο στο θέατρο μπορεί να ζήσει κανείς.

  • «Οι κυνικοί ξανάρχονται» του Νίκου Καλογερόπουλου, έργο που παρουσιάστηκε με επιτυχία το καλοκαίρι σε δήμους της χώρας, θα παίζεται στο θέατρο «Λαμπέτη», κάθε Δευτέρα και Τρίτη. «Οι Κυνικοί ξανάρχονται καβάλα σε ...γαϊδούρι, για να σε πουν τα κάλαντα και να σε φέρουν γούρι...», μετατιτλίστηκε η διαφοροποιημένη από την καλοκαιρινή παράσταση του θιάσου «Αποροι Αρχοντες». Μουσική - σκηνοθεσία: Νίκος Καλογερόπουλος. Σκηνικά - κοστούμια: Μαρία Δημητριάδη. Παίζουν: Νίκος Καλογερόπουλος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Λευτέρης Τσάτσης, Γεωργία Καλέργη, Πάνος Αντέλης, Γιώργος Ταυρίδης, Παναγιώτης Χούτρας, Αρτεμης Ορφανίδου, Θέλμα Καραγιάννη, Πασχάλης Τσέρνας.
  • Αρχισαν στο «Ανοιχτό Θέατρο» οι παραστάσεις του σύγχρονου κοινωνικού έργου «Ηρωίνη - Ελλάς, 1-0», του πρόωρα και αδικοχαμένου Μάριου Μαλούχου, σε σκηνοθεσία και με τη συμμετοχή του πατέρα του, Βασίλη Μαλούχου. Τα σκηνικά είναι της Γιοβάνας Πράσινου, τα κοστούμια της Ασπασίας Παπαδοπούλου, η μουσική επιμέλεια του Θόδωρου Μαλούχου και διεύθυνση φωτογραφίας του Αργύρη Θανάσουλα. Παίζουν: Γιώτης Ταταρίδης, Βάλια Γιάνναρου, Διονύσης Ποταμίτης, Νατάσα Παντελή, Σάββας Γραμματικός, Μένια Ορφανίδου κ.ά.
  • Στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου - Δυτική Οχθη», στο Αιγάλεω, συνεχίζονται μέχρι τις 15 Γενάρη, οι παραστάσεις της κωμωδίας του Μολιέρου «Ο αρχοντοχωριάτης», που παρουσιάζεται σε μετάφραση Θεοδώρας Βουτσά, διασκευή - σκηνοθεσία Κώστα Βουτσά, με την αυθεντική μουσική του Ζ. Π. Λουλλύ, συνθέτη - συνεργάτη του Μολιέρου. Εκτός από τον Κώστα Βουτσά, παίζουν: Γ. Κουτσουδάκη, Γ. Δούργας, Δ. Μόσχος, Θ. Γκάγκας, Β. Καμτσής, Α. Ζαχαριάδου, Σ. Μπιλίτσα.
  • Επίσης στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου», κάθε Κυριακή (11.30 πμ και 5.30 μμ) παίζεται η «Σταχτοπούτα» σε κείμενο - στίχους - σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου. Μουσική Ν. Στρατηγός - Θ. Χαϊδαράκος, Φ. Περιστέρης, χορογραφία Α. Γιαννής.
  • Η παράσταση «Ηρωίδες από το έργο της λογοτεχνίας μας» ανεβαίνει στις 16/1 (9.30μμ) στον Πάνω Χώρο του θεάτρου «Πορεία», για τρεις μόνο παραστάσεις. Είναι μια προσπάθεια να καταδειχτεί ότι μέσω του κειμένου ο ηθοποιός μπορεί να μεταμορφωθεί σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ενα διαχρονικό ταξίδι από τον Αισχύλο στον Χορτάτση και στον Παλαμά. Κλυταιμνήστρα από την «Ορέστεια» («Αγαμέμνονας») του Αισχύλου, Χάρος και Ερωφίλη από την «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση και Ποθούλα από την «Τρισεύγενη» του Κ. Παλαμά. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μίρκας Γεμετζάκη και φωτισμούς Νίκου Κόλλια. Παίζει η Θεανώ Ακριβοπούλου και κιθάρα ο Στέλιος Μποτονάκης. Παραστάσεις: 16/1, 17/1 και 18/1/2006.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ