Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Φραγμός στην ασύδοτη δράση των μυστικών υπηρεσιών

«Η Δημοκρατική Συσπείρωση καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί με θάρρος και αποφασιστικότητα σ' αυτή την πορεία της βίαιης και πραξικοπηματικής ανατροπής των δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την υπεράσπισή τους και της ίδιας της ζωής του και της τύχης των παιδιών του».

Τα παραπάνω σημειώνει η ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», αναφορικά με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι αποκαλύψεις αυτές αφορούν:

α. Για τις μυστικές φυλακές "υπόπτων τρομοκρατίας" που διατηρούν οι ΗΠΑ σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή υποψήφιες για ένταξη σε αυτή και το NATO.

β. Για βασανιστήρια κρατουμένων σ' αυτές και σε αμερικάνικες βάσεις που έχουν παραχωρήσει στο έδαφος τους.

γ. Για ανεξέλεγκτες από τις αρχές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συλλήψεις, ανακρίσεις, απαγωγές, υπερπτήσεις, προσγειώσεις και μεταγωγές τέτοιων κυριολεκτικά εξαφανισμένων κρατουμένων».

Σημειώνει, επίσης, πως αυτές οι αποκαλύψεις «συγκλονίζουν κυριολεκτικά τους λαούς της Ευρώπης, που αποδοκιμάζουν την αλαζονική συμπεριφορά των ΗΠΑ, όπως αυτή εκφράζεται από την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, που αυτές τις μέρες περιόδευσε χώρες της Ευρώπης, αξιώνοντας απειλητικά σιωπή και ανοχή όποιων και όσων τέτοιων "σφαλμάτων" των μυστικών υπηρεσιών τους στο έδαφος τους.

Νιώθουν οι λαοί όλο και πιο γενικευμένη την απειλή κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους, που κατάχτησαν με θυσίες και μακροχρόνιους αγώνες, σε πολλά επίπεδα και μορφές. Νιώθουν πια την καυτή απειλή μιας ανελέητης συγκεντρωτικής και αυταρχικής πολιτικής εξουσίας, που οικοδομείται ραγδαία γύρω τους και απειλεί μέχρι και την ίδια τη ζωή τους.

Οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών έχουν θεμελιακή ευθύνη γι' αυτές τις αντιλαϊκές εξελίξεις. Επιλέγοντας βασικά και οι ίδιες την αυθαίρετη θέση του πολέμου κατά της "τρομοκρατίας", χωρίς χρονικούς και εδαφικούς περιορισμούς, οικοδομούν συνακόλουθα και το ανάλογο καθεστώς τρόμου και απολυταρχίας.

Σ' αυτή την πορεία, συμμετέχουν ανεπιφύλακτα και οι ελληνικές κυβερνήσεις των δυο εναλλασσόμενων στην εξουσία κομμάτων. Είναι χαρακτηριστική η σιωπή τους και η συνειδητή συγκάλυψη αυτών των συγκλονιστικών γεγονότων, πολλά από τα οποία συμβαίνουν και στη χώρα μας.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα του διεθνούς και ελληνικού Τύπου, εμπλέκουν ακόμη περισσότερο την τότε (2003) προεδρεύουσα της ΕΕ κυβέρνηση της χώρας μας, η οποία φέρεται να έχει υπογράψει για λογαριασμό της ΕΕ μυστική συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη χρησιμοποίηση των χώρων transit από τα ιπτάμενα δεσμωτήρια της CIA. Η συμφωνία αυτή συνάδει με την προσυπογραφή από τη χώρα μας και την ΕΕ του δόγματος του προληπτικού πολέμου και με τη συμφωνία έκδοσης και αντιτρομοκρατικής συνεργασίας ΗΠΑ - ΕΕ, που επίσης υπογράφτηκε επί ελληνικής Προεδρίας.

Πρόκειται για πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».

Τέλος, η ανακοίνωση τονίζει πως «οι "διαψεύσεις" του κ. Βουλγαράκη, η "άγνοια" του Πρέσβη του Πακιστάν στην Αθήνα, ο "φόρτος εργασίας" των ελληνικών Δικαστικών Αρχών, δεν μπορούν να απαντήσουν στο υπαρκτό πρόβλημα της ασύδοτης δράσης των ξένων μυστικών υπηρεσιών και στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ