Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΩΣΙΑ
Στέρηση λόγου (!) για ένα μήνα στον Τιούλκιν

Ο Βίκτορ Τιούλκιν
Ο Βίκτορ Τιούλκιν
Τελικά το κυβερνητικό κόμμα, της «Ενιαίας Ρωσίας», μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες τους τελευταίους μήνες, κατάφερε να περάσει από την Κρατική Δούμα την ποινή της στέρησης λόγου για ένα μήνα (!) στον Β. Τιούλκιν, Α' Γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ). Η παραπάνω ποινή επιβλήθηκε... για «ανάρμοστες εκφράσεις», που σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα εκτόξευσε ο κομμουνιστής βουλευτής κατά του προέδρου Πούτιν και των εκπροσώπων άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων, στις 9 Σεπτέμβρη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο «Σημαία της Νίκης», όταν το φιλοκυβερνητικό κόμμα επέβαλε ως σημαία της Αντιφασιστικής Νίκης, μια κόκκινη μεν σημαία, αλλά αφαιρώντας το σφυροδρέπανο, παραποιώντας με αυτόν το χοντροκομμένο τρόπο την ιστορία. Τότε προκλητικά ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού κόμματος Π. Βορόνιν, απευθυνόμενος στους κομμουνιστές βουλευτές, είχε δηλώσει: «Ο πρόεδρος σάς έδωσε τη μουσική του Αλεξάντροφ (σ.σ. που είχε ο ύμνος της ΕΣΣΔ και ο σημερινός ύμνος της Ρωσίας), σας έδωσε το κόκκινο χρώμα στη σημαία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτά σας είναι αρκετά»... Τότε, παίρνοντας το λόγο ο Β. Τιούλκιν, θύμισε πως η σημαία της ΕΣΣΔ, με το σφυροδρέπανο, ήταν αυτή που υψώθηκε στο Ράιχσταγκ και σήμανε τη Νίκη, σε αντίθεση με τη σημερινή σημαία της Ρωσίας, κάτω από την οποία πολεμούσαν τα φιλοναζιστικά στρατεύματα του προδότη Βλάσοφ κι απευθυνόμενος στον Βορόνιν, του είχε πει ότι για να μιλάει με αυτόν τον τρόπο «θα είχε πολεμήσει κάτω από την άλλη σημαία»...

Παρά την αντίθεση που εκδηλώθηκε από τους βουλευτές του ΚΚΡΟ και τον εκπρόσωπό τους, Σ. Ρεσούλσκι, που κατήγγειλε το «Ενιαία Ρωσία» για αυθαιρεσία και ανηθικότητα, τελικά η Κρατική Δούμα, με 297 ψήφους υπέρ και 100 κατά, επέβαλε στον Β. Τιούλκιν τη μηνιαία στέρηση λόγου.

«Σοβιετική Ρωσία»: Εκδικούνται γιατί ακούστηκε η αλήθεια

Το κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας» (ΕΡ) εκδικείται γιατί από το βήμα του Κοινοβουλίου ακούστηκε η αλήθεια. Αυτό γράφει χτες η εφημερίδα ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ, σχετικά με την ποινή της μηνιαίας στέρησης του λόγου που επιβλήθηκε από την πλειοψηφία της Κρατικής Δούμας στο βουλευτή του ΚΚΡΟ και Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΕΚΡ, Β. Τιούλκιν.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, οι βουλευτές της ΕΡ επανέφεραν τώρα το θέμα της τοποθέτησης του Τιούλκιν πριν μήνες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «Σημαία της Νίκης», αλλά στην πραγματικότητα περισσότερο τους πείραξε η πρόσφατη τοποθέτηση του ίδιου βουλευτή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που προέβλεπε την παραπέρα πώληση σε ιδιώτες των μετοχών της μεγάλης εταιρίας φυσικού αερίου ΓΚΑΖΠΡΟΜ. Οπως γράφει η εφημερίδα «τότε ο Τιούλκιν είχε κατηγορήσει τους βουλευτές της ΕΡ, ότι η σπουδή τους να περάσουν το νομοσχέδιο καθορίζεται από το προσωπικό τους όφελος, που ο λαός το αποκαλεί ανήθικο πλουτισμό, με αποτέλεσμα να θίξει τις ευαίσθητες χορδές στις ψυχές των "αρκούδων" (σ.σ. η αρκούδα είναι το σύμβολο της ΕΡ), που άμεσα συγκάλεσαν την επιτροπή για την ηθική και επέβαλαν την ποινή στον Τιούλκιν».


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ