Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΣΕΝ
Πρόκληση με αυτουργό το ΥΕΝ

Οργισμένες αντιδράσεις από καθηγητές της σχολής, σπουδαστές και ναυτεργάτες

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους κόλπους των σπουδαστών και των καθηγητών του ΚΕΣΕΝ, αλλά και ευρύτερα, η απροκάλυπτη εισβολή εκπροσώπων της ιδιωτικής σχολής IST (Independent Science and Technology) STUDIES («Ανεξάρτητες Σπουδές στις Επιστήμες και την Τεχνολογία»), μετά από προφορική εντολή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ), προκειμένου να προπαγανδίσουν το πρόγραμμα σπουδών τους μέσα στη δημόσια σχολή.

Η πολιτική ευθύνη του ΥΕΝ, αλλά και προσωπικά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ιωάννη Τζωάννου είναι τεράστια, καθώς ο τελευταίος εποπτεύει και θεσμικά τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, η οποία, το τελευταίο διάστημα, αποτελεί θέατρο όπου περιδιαβαίνουν ανενόχλητοι - και μάλιστα με την κάλυψή του - κομιστές της ιδιωτικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα της IST STUDIES.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Μάνθος Ποτήρης, πρώην πρόεδρος της ΠΕΕΔΝΕ και καθηγητής του ΚΕΣΕΝ, χαρακτηρίζει μέγιστη πρόκληση την εμφάνιση εκπροσώπων της ιδιωτικής σχολής IST STUDIES στη δημόσια σχολή του ΚΕΣΕΝ και υπογραμμίζει σχετικά: «Η ηγεσία του ΥΕΝ, ενώ έχει εξαγγείλει λεκτικά την αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης, πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, εμφανίζονται στελέχη ιδιωτικής σχολής να κάνουν την καμπάνια τους σε δημόσιο εκπαιδευτήριο, διακόπτοντας μάλιστα τα μαθήματα που ήταν σε εξέλιξη. Επιπρόσθετα, η πρόκληση γίνεται διπλή, από τη στιγμή που στο χώρο αυτό ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο. Το όραμα, τότε, ήταν "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", κι όταν έλεγαν για Παιδεία εννοούσαν δημόσια, δωρεάν, καθολική για όλα τα παιδιά και όχι φυσικά ιδιωτική, όπως επιχειρεί να την ...προσφέρει το υπουργείο».

Επίσης, ο Σπύρος Λιναρδόπουλος, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, επισήμανε πως «το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου, που παραδίδει τη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση στους ιδιώτες. Την ίδια στιγμή, βασιλεύει η αδιαφορία και η απαξίωση στη Ναυτική Εκπαίδευση με την έλλειψη καθηγητών, βιβλίων, μέχρι και φωτοτυπικού χαρτιού, ενώ οι κτιριακές υποδομές είναι άθλιες κι επικίνδυνες». Καταλήγοντας, τόνισε πως «δε θα ανεχτούμε τέτοιες μεθοδεύσεις και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το πέρασμα της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης στα χέρια των ιδιωτών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στο ΚΕΣΕΝ(2016-09-08 00:00:00.0)
Απροκάλυπτο πλασάρισμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης(2005-11-17 00:00:00.0)
Ραμμένο στα μέτρα των εφοπλιστών(2005-09-22 00:00:00.0)
Βαθιά αντιδραστικό αυτό το σύστημα(2003-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ