Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Κατέλαβαν το εργοστάσιο

Με την εναλλαγή όλων των μορφών πάλης, οι εργάτριες κλιμακώνουν τον αγώνα τους

Οι εργάτριες κατέλαβαν χτες το σιδερόφραχτο εργοστάσιο της «Σεξ Φορμ»
Οι εργάτριες κατέλαβαν χτες το σιδερόφραχτο εργοστάσιο της «Σεξ Φορμ»
Αξιοποιώντας και εναλλάσσοντας όλες τις μορφές πάλης, οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ» κλιμακώνουν τον πολύμηνο αγώνα τους για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ουσιαστική προστασία τους για όσον καιρό παραμένουν χωρίς δουλιά. Χτες το ξημέρωμα, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, κατέλαβαν το εργοστάσιο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι δεν κάμπτονται, δεν υποχωρούν. Οτι παραμένουν ακλόνητες στο μετερίζι του ταξικού αγώνα, με μπροστάρηδες την Ομοσπονδία, το Συνδικάτο και τη σωματειακή τους Επιτροπή, μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Πριν ακόμα ξημερώσει, οι εργάτριες συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη της «Σεξ Φορμ». Λίγο πριν τις 5 π.μ., εισέβαλαν στο εργοστάσιο, σφραγίζοντας πίσω τους την πόρτα. Με ένα μεγάλο κάθετο πανό από την ταράτσα μέχρι το δεύτερο όροφο του κτιρίου, σηματοδότησαν το νέο αγωνιστικό τους βήμα: ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Οι ελάχιστες προκλήσεις από τους παρατρεχάμενους της εργοδοσίας, που στην πλειοψηφία τους δεν πήγαν καν στο εργοστάσιο, αλλά και οι συχνές περατζάδες περιπολικών της αστυνομίας, δε στάθηκαν ικανά να κάμψουν την αποφασιστικότητα των εργατριών, που παρέμειναν στο κτίριο μέχρι αργά το μεσημέρι.

Από το μπαλκόνι της οικοδομής απέναντι από το εργοστάσιο, ένας από τους γείτονες στην αγωνιστική συγκέντρωση που στήνουν κάθε μέρα οι εργάτριες μέσα κι έξω από την επιχείρηση, φρόντισε να τονώσει το ηθικό, βάζοντας στη διαπασών τραγούδια του αγώνα, που μετέδιδε το ραδιόφωνο, με αφορμή τη χτεσινή επέτειο της ηρωικής λαϊκής εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

Σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν μέσα στο εργοστάσιο, οι εργάτριες αποφάσισαν τους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς τους. Σήμερα, στις 7 το πρωί, στο χώρο της «Σεξ Φορμ» θα συναντηθούν με συναδέλφους σε εργοστάσια και επιχειρήσεις που βρίσκονται κι αυτοί στη δίνη της αντεργατικής επίθεσης. Με άνεργους και υπό απόλυση εργάτες της Αθήνας, προκειμένου να προωθήσουν ακόμα παραπέρα το συντονισμό της πάλης τους.

Νωρίς το μεσημέρι, μέλη της Σωματειακής Επιτροπής, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΕΚΙΔΕ Δήμο Θεοδώρου συναντήθηκαν για πολλοστή φορά με τον υφυπουργό Εργασίας, απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργατριών, για την ουσιαστική προστασία τους όσον καιρό παραμένουν άνεργες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ