Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΚΑ
Προβλήματα απ' τη μη καταβολή ενσήμων

Τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στους εργαζόμενους η μη καταβολή των ενσήμων μετά την εφαρμογή νέου μηχανογραφικού συστήματος, θίγουν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας για την αντιμετώπιση του ζητήματος, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα οφείλεται στην ανάθεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε ιδιώτες.

«Από τότε που εφαρμόστηκε το νέο μηχανογραφικό σύστημα για την επικόλληση των ενσήμων στους εργαζόμενους σε πολλές επιχειρήσεις - εταιρίες οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν ένσημα ακόμη και για τρία χρόνια (από το 2003 έως σήμερα). Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, αφού τα ένσημα είναι απαραίτητα για την ασφάλισή τους, τη συνταξιοδότησή τους, τις παροχές της Εργατικής Εστίας κ.ά.», σημειώνεται στην Ερώτηση.

Και διευκρινίζεται: «Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης και της παράδοσης της μηχανοργάνωσης σε ιδιωτική εταιρία, αντί να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί η όλη διαδικασία μέσα από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό: «Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα και τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση αντιμετώπισή του;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ