Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ωμή παρέμβαση σε βάρος του σωματείου

Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ

Την ωμή παρέμβαση του δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Π. Ειρηνάκη, στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, αλλά και την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ να ενισχύσει τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στο σωματείο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, βαδίζει στην ίδια αντιλαϊκή ρότα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Την αντεργατική αυτή πολιτική χρόνια τώρα αποδέχεται και στηρίζει η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ. «Σε αυτή την κατεύθυνση πρωτεργάτης είναι και ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου» -στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ -, ο οποίος αρνείται να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων, αρνείται να παραχωρήσει την αίθουσα που ζητούν για να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση και άλλα. Δεν είναι η πρώτη φορά, σημειώνει η ΔΑΣ ΟΤΑ, που γίνονται τέτοιες παρεμβάσεις από δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ σε βάρος των ταξικών δυνάμεων, και οι οποίοι έχουν στόχο, μεταξύ άλλων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Αγίου Δημητρίου να στηρίξουν τις ταξικές δυνάμεις στο Σωματείο, να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και να αντισταθούν στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Να πάρουν μέρος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στην ΠΟΕ ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ