Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΟΕ
Μεθοδεύσεις εκτόνωσης...

«Τουφεκιά στον αέρα» αποτελεί στη μορφή και το περιεχόμενό της η 24ωρη απεργία στις 8 Νοέμβρη για τους τραπεζοϋπαλλήλους που εργάζονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής, την οποία μόλις χτες κήρυξε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ. Αφορμή για την απόφαση αυτή αποτελεί η εκδίκαση, την ημέρα εκείνη, των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εμπορικής ενάντια στην πράξη της διοίκησης της Εμπορικής να καταγγείλει - στα πλαίσια εφαρμογής του αντιασφαλιστικού νόμου 3371 της ΝΔ - τις Συμβάσεις που καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας του Επικουρικού Ταμείου της Εμπορικής, με στόχο τη διάλυσή του και την ένταξη των ασφαλισμένων στο Επικουρικό του ΙΚΑ. Μάλιστα, για την ημέρα αυτή ο Σύλλογος Εμπορικής έχει ήδη εξαγγείλει πανελλαδική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Ο χρόνος κήρυξης της απεργίας, που δεν αφήνει περιθώριο για την προετοιμασία της, το γεγονός ότι δεν αποτελεί συνέχεια προηγούμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ούτε εντάσσεται σε μια προοπτική κλιμάκωσής τους, και κυρίως το περιεχόμενό της -ουσιαστικά, η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα - που είναι αντίθετο στις ανάγκες των εργαζομένων, δείχνει ότι για άλλη μια φορά η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ επιχειρεί να χρησιμοποιήσει μια απεργία για την εκτόνωση των αντιδράσεων, στηρίζοντας, έτσι, τις αντιασφαλιστικές επιλογές του κεφαλαίου.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να βάλουν στο περιθώριο τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της απεργίας στην προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα τους ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και διεκδίκησης του πλαισίου αιτημάτων του ΠΑΜΕ, που ικανοποιεί τις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ