Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΑΜΕ παντού!

Κορυφώνεται η μάχη για την επιτυχία της λαϊκής κινητοποίησης

Με στόχο ούτε μια μέρα να μην πάει χαμένη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα εξορμούν καθημερινά στους χώρους δουλιάς με στόχο να φτάσει σε κάθε εργάτη και υπάλληλο, σε κάθε άνεργο και άνεργη, αυτοαπασχολούμενο και αγρότη, σε κάθε νεολαίο το κάλεσμα αγώνα για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως.

Τη Δευτέρα, 7 Νοέμβρη, η Εκτελεστική Γραμματεία δίνει συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Ανάμεσα στις δεκάδες περιοδείες που έγιναν χτες στην Αθήνα και τον Πειραιά, συνδικαλιστικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αγκαβανάκη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, βρέθηκε στο ΙΚΑ Αγίας Σοφίας Πειραιά και κάλεσε εργαζόμενους και ασφαλισμένους να πάρουν μαζικά μέρος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Το στέλεχος του ΠΑΜΕ, αφού επισήμανε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλους τους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, σημείωσε την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να στείλουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση και την ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρος τους.

Χαρακτηριστικό της άθλιας κατάστασης στην οποία έχει οδηγήσει η κυρίαρχη πολιτική το μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα, είναι οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που παρουσιάζουν τα περισσότερα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αν και οι ασφαλισμένοι του έχουν χρυσοπληρώσει και δικαιούνται επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Αγίας Σοφίας - που βρίσκεται σε μια περιοχή γεμάτη από μηχανουργεία και άρα έχει συχνά εργατικά ατυχήματα - απουσιάζει χειρούργος, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να μεταφέρονται στα νοσοκομεία. Απουσιάζουν επίσης και άλλες βασικές ειδικότητες, όπως παθολόγος, καρδιολόγος, παιδίατρος και ο πρωινός οδοντίατρος.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας έγινε και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διευθυντή του υποκαταστήματος, για τη μεθοδευμένη συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπο της προϊσταμένης, που είναι και εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ και μέλος της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας». Μια επίθεση που, όπως τονίστηκε, γίνεται για πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους και αντανακλά ευθέως στη λειτουργία της Μονάδας.

Περιοδείες - εξορμήσεις

Τις επόμενες μέρες, οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Αθήνα συνεχίζονται στους παρακάτω - μεταξύ άλλων - χώρους δουλιάς, ΤΕΕ, σχολές των ΤΕΙ και του ΟΑΕΔ:

Σήμερα Παρασκευή 4/11 στην «Αλτεκ», στην Εφορία Ν. Φιλαδέλφειας, στην ΕΥΔΑΠ της Γλυφάδας, στα εργοστάσια «Μεταλλουμίν», «Ξυλινάκης», «Βατζεδάκης», «Βραχουλάκης», «Αντωνόπουλου», «Ευρωκάλ» και στα συνεργεία της Λ. Βουλιαγμένης. Αύριο Σάββατο 5/11 η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσει στα «GOODY'S» και στα «Mc Donalds» στην Ομόνοια. Τη Δευτέρα 7/11, στις επιχειρήσεις «Ελφόν», «Γιέμκο», «Κάλης», «Ελκο», «Ανκο», «Φολί-Φολί», στα ΤΕΕ Ζωγράφου και Γκράβας και στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Την Τρίτη 8/11, στη «Λάντα», τη «Σιτροέν» και τη «Σκόντα», στα εργοστάσια «Γκραμέξ», «Καούσης», «Σκλάβος», στη «Σιβιτανίδειο» και στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ. Την Τετάρτη 9/11 στα εργοστάσια «Σβάμπε», «Ζωγομετάλ», «Ψαλίδας» και «Βικτώρια».

Πικετοφορία στη Λάρισα

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την αγωνιστική κάθοδο των εργαζομένων της Θεσσαλίας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, στην Αθήνα. Και στους τέσσερις νομούς της περιοχής, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καθημερινά περιοδεύουν σε χώρους δουλιάς για να φτάσει το κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής παντού, ενώ συνεχίζονται οι συνεδριάσεις των διοικήσεων και οι γενικές συνελεύσεις σωματείων, οι συσκέψεις εργαζομένων και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη, η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ διοργανώνει μαζική πικετοφορία στους δρόμους της πόλης προκειμένου ν' απευθύνει στους εργαζόμενους, μέσα κι από αυτή την αγωνιστική εκδήλωση, κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Και οι φοιτητές στη μάχη

Πολύμορφες εκδηλώσεις διοργανώνει το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης εντείνοντας τις διεργασίες για την καλύτερη οργάνωση της καθόδου των φοιτητών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη. Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί:

  • Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στην εργασία», την Παρασκευή 4/11, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα 5 της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ. Συνδιοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Χημικών Μηχανικών.
  • Εξορμήσεις του Συντονιστικού μαζί με την τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ από τις 4 έως τις 11 Νοέμβρη.
  • Γλέντι, στις 4/11, στις 10 μ.μ., στο Φουαγιέ της Νομικής.
  • Συζήτηση με θέμα: «Ισχυρός Σύλλογος στο πλευρό του εργατικού κινήματος» διοργανώνει ο Σύλλογος του Ψυχολογικού, την Τρίτη 8/11. Θα μιλήσουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου του Ψυχολογικού Τμήματος του ΑΠΘ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ