Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Συνωστισμός στην κορυφή

Κορυφαίος του Ολυμπιακού στην Πάτρα ο Εντνι

Eurokinissi

Κορυφαίος του Ολυμπιακού στην Πάτρα ο Εντνι
Συνωστισμός παρατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την 2η αγωνιστική της Α1 αφού τέσσερις ομάδες συμπλήρωσαν το απόλυτο 2 στα 2 στις νίκες. Στα αξιοσημείωτά της η νίκη του Μακεδονικού επί του Πανιωνίου αλλά και η σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα Πάτρας, όπως επίσης και αυτή του ΠΑΟΚ επί του Πανελληνίου.

Στην Πάτρα ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι έκανε 26 λάθη έχασε διαφορά 17 πόντων (41-24) εντούτοις κατάφερε να επικρατήσει του Απόλλωνα με 70-64 έχοντας για άλλη μια φορά κορυφαίο τον Αμερικανό Εντνι (17π). «Παρών» φώναξε και ο Μακεδονικός που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σημείωσε σπουδαία νίκη επί του Πανιώνιου με 72-59. Πάντως το παιχνίδι σημαδεύτηκε από το επεισόδιο του προπονητή του Μακεδονικού Γιώργου Καλαφατάκη με δημοσιογράφο αθλητικής εφημερίδας. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο ΠΑΟΚ στην Κυψέλη που ρέφαρε την ήττα του από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα κερδίζοντας τον Πανελλήνιο με 80-69. Η ήττα αυτή σήμανε και το τέλος της συνεργασίας των Κυψελιωτών με τον Κώστα Πετρόπουλο και πλέον προπονητής στην ομάδα ανέλαβε από χτες ο Αργύρης Πεδουλάκης. Στο Μαρούσι παρά την πολύ καλή εμφάνιση της Ολύμπια Λάρισας αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε τελικά στους γηπεδούχους οι οποίοι νίκησαν με 64-63. Τη λύση στους «κίτρινους» έδωσε ο νεαρός Κυρίτσης, αφού όχι μόνο σημείωσε 20 πόντους αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα σημείωσε 3/4 βολές εδραιώνοντας τη νίκη των γηπεδούχων. Εξίσου καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο έτερος των νεοφώτιστων Κολοσσός Ρόδου που δυσκόλεψε αρκετά τον Ηρακλή μέχρι να φτάσει ο «γηραιός» να επικρατήσει με 78-75. Τέλος, εύκολη νίκη πήρε ο Αρης εκτός έδρας επί του ΓΣ Λάρισας με 91-84.

Η βαθμολογία: Αρης 4, Μαρούσι 4, Παναθηναϊκός 4, Ολυμπιακός 4, Πανιώνιος 3, ΑΕΚ 3, ΠΑΟΚ 3, Μακεδονικός 3, Ηρακλής 3, Ολύμπια Λ. 3, Πανελλήνιος 2, ΓΣ Λάρισας 2, Κολοσσός Ρόδου 2, Απόλλων Π 2.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ