Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ξεκινάμε με αποφασιστικότητα

Σήμερα ξεκινάμε με αποφασιστικότητα για να πετύχουμε τους στόχους της πρώτης μέρας. Για τους επόμενους δυο μήνες με τα κουπόνια στο χέρι, ριχνόμαστε στη μάχη για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για το διάστημα Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2005. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, σε όλους όσοι αναγνωρίζουν την προσφορά του ΚΚΕ στους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες, να το στηρίξουν και οικονομικά.

Σκοπός αυτής της οικονομικής εξόρμησης είναι να αποκτήσει το Κόμμα τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για να αναπτύξει και να βελτιώσει τη δράση και την παρέμβασή του. Σε μια περίοδο που η αστική τάξη και οι πολιτικοί εκφραστές της επιχειρούν με κάθε μέσο και τρόπο να χειραγωγήσουν τις λαϊκές συνειδήσεις, με ελεγχόμενη ενημέρωση, παραπληροφόρηση και «κουκούλωμα» των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων, χρειάζεται οι πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ που αντιπαρατίθεται σ' αυτή την πολιτική, να φτάσουν μέσα και στο τελευταίο λαϊκό νοικοκυριό. Μέσα από την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, θα στηριχτούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Κόμματος, θα αποκτήσουν καλύτερες υποδομές και πιο σύγχρονο εξοπλισμό οι Κομματικές Οργανώσεις και η ΚΝΕ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της ταξικής πάλης.

Η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος αποτελεί προϋπόθεση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο οι Κομματικές Οργανώσεις πρέπει να την αντιμετωπίσουν σαν μια ακόμη πολιτική μάχη. Είναι μια ευκαιρία για τα μέλη του Κόμματος να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργάτες του πνεύματος και της τέχνης, το σύνολο του ελληνικού λαού, να αναλύσουν και να συζητήσουν μαζί τους τις θέσεις του ΚΚΕ. Να αφουγκραστούν τις αγωνίες των νέων, να στηρίξουν τους χιλιάδες πρόσφατα απολυμένους, να τους καλέσουν μαζικά στην καθημερινή πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που διευρύνει τη φτώχεια και την ανέχεια. Στόχος των μελών του Κόμματος πρέπει να γίνει σ' αυτή την οικονομική εξόρμηση, να ενεργοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ. Να μην περιοριστούν μόνο στη μικρή ή μεγάλη προσφορά, των ανθρώπων που κατά καιρούς ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα, αλλά να τους πείσουν για την ανάγκη να συμμετέχουν ενεργά σ' αυτή τη μάχη, να κινητοποιηθούν οι ίδιοι, προκειμένου να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων η ενίσχυση του κόμματος της εργατικής τάξης.

Οι υψηλοί στόχοι της οικονομικής εξόρμησης, σε συνδυασμό με την πείρα που έχουν συσσωρεύσει οι Κομματικές Οργανώσεις από αντίστοιχες μάχες του παρελθόντος, φανερώνουν την ανάγκη ότι από την πρώτη κιόλας μέρα πρέπει να καλυφθούν οι στόχοι και τα ατομικά πλάνα. Τα αποτελέσματα αυτών των πρώτων ημερών θα «γεννήσουν» και την αισιοδοξία ανάμεσα στους συντρόφους, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος για να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ορμή προκειμένου να καλύψουν και να υπερκαλύψουν τα πλάνα. Οφείλουμε να αποδείξουμε και μέσα από την υλοποίηση των οικονομικών στόχων της εξόρμησης, ότι οι ισχυροί δεσμοί του Κόμματός μας με την εργατική τάξη και το λαό, μας επιτρέπουν να θέτουμε υψηλούς στόχους, να συνεχίζουμε τον αγώνα για τη συγκρότηση μια λαϊκής συμμαχίας που θα στοχεύει σε ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ