Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Οι μισές αλήθειες της ΓΣΕΕ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Διαμαρτύρεται η ΓΣΕΕ για τον «ελλειμματικό προϋπολογισμό του ΙΚΑ» το 2006 και «τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός Οργανισμός της χώρας» και με ανακοίνωσή της καταγράφει ορισμένα από τα προβλήματα και τις παρενέργειές τους. Δεν κρίνουμε σκόπιμο να θυμίσουμε εδώ, τι στάση κρατούσε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όταν η Διοίκηση του ΙΚΑ ενέκρινε ανάλογους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς (2003, 2004), ο καθείς κρίνεται.

Ομως κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι και αυτός ο ελλειμματικός προϋπολογισμός του 2006 είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου 3029/2002 που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο καθοριζόταν ως συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση του ΙΚΑ έως το 1% του ΑΕΠ. Πέρα λοιπόν από τα οποιαδήποτε «διαχειριστικά» ζητήματα, η σημερινή κατάσταση του ΙΚΑ είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτού του νόμου. Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να τηρεί απαρέγκλιτα αυτό το νόμο και το αντίστοιχο ύψος χρηματοδότησης.

Τότε, όμως, η ΓΣΕΕ «βασιλικότερη του βασιλέως» εκθείαζε τον 3029, σήμερα, δε, αποφεύγει να κάνει και την παραμικρή νύξη, να μιλήσει δηλαδή για τον πυρήνα του προβλήματος της ελλειμματικότητας του ΙΚΑ. Και σ' αυτή την περίπτωση η ΓΣΕΕ «αντιπολιτεύεται» την κυβέρνηση λέγοντας μισές αλήθειες. Και τέτοιες «αλήθειες» είναι χειρότερες και από ένα ολόκληρο ψέμα.

Πρόταση χειραγώγησης και υποταγής

Υστερα από ένα «κοπιαστικό» διάστημα έντονης «αγωνιστικής» δράσης με παρουσιάσεις ερευνών, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ «ξαναχτύπησε» παρουσιάζοντας την πρότασή της για την υποτιθέμενη αντικειμενική υπηρεσιακή εξέλιξη των εργαζομένων στο Δημόσιο. Το ίδιο το περιεχόμενο της πρότασης όχι μόνο δεν αμφισβητεί την ουσία των αντεργατικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και τις στηρίζει, ενισχύοντας τους μηχανισμούς χειραγώγησης και υποταγής των εργαζομένων στις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές. Αποδέχεται τη χρήση υποκειμενικών κριτηρίων (συνέντευξη, υπηρεσιακή αξιολόγηση και τεστ) για την αξιολόγηση των υπαλλήλων. Συνδέει την υπηρεσιακή εξέλιξη με τη διά βίου εκπαίδευση - προσαρμοσμένη σε μια Δημόσια Διοίκηση υπηρέτη των αναγκών του κεφαλαίου - και θέτει μέχρι και επικίνδυνα κριτήρια, όπως αυτό της «άλλης αναγνωρισμένης δραστηριότητας». Κριτήριο ανοιχτό σε κάθε είδους ερμηνεία, ικανό να αποκλείσει όσους εργαζόμενους δρουν ενάντια στις αντεργατικές επιλογές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Φραστικές διαφοροποιήσεις

«Η συμβιβαστική πολιτική που χρόνια ακολουθούσαν από κοινού οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια αποδεικνύεται ότι είναι ο κανόνας που δεν ξεχνιέται και ότι οι αγωνιστικές εξάρσεις είναι η εξαίρεση και συγκυριακή στάση» σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η Αγωνιστική Παρέμβαση (ΑΠ), που πρόσκειται στον ΣΥΝ και καταγγέλλει την προωθούμενη από τις παρατάξεις του δικομματισμού υπόδειξη εκπροσώπων στις επιτροπές διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Και σε ό,τι αφορά στην καταγγελία, καλώς καταγγέλλει, αλλά, τώρα, «ανακάλυψαν» ότι «από κοινού οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ακολουθούσαν συμβιβαστική πολιτική όλα τα προηγούμενα χρόνια»; Και εφόσον έτσι είχαν τα πράγματα, τι έκανε όλ' αυτά τα χρόνια η ΑΠ; Μήπως έπαιζε το ρόλο του «αριστερού» φύλλου συκής της «από κοινού συμβιβαστικής πολιτικής»; Και, τέλος πάντων, αφού ...ανακάλυψε όλα όσα η ίδια διαπιστώνει, τι θα κάνει τώρα; Θα εγκαταλείψει τις αντιλήψεις περί «κοινωνικού διαλόγου και συναίνεσης», μαζί με τις ανάλογες πρακτικές; Θα συνεχίσει να συκοφαντεί το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις σαν διασπαστές, συνεχίζοντας να «κρατά το φανάρι» στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ; Για την ώρα, πάντως, αυτό συνεχίζει να κάνει, παρά τις όποιες απόπειρες φραστικής διαφοροποίησης και τήρησης κάποιων αποστάσεων.

Αντιπαράθεση αποπροσανατολισμού

Σε μια δήθεν αντιπαράθεση για δημιουργία εντυπώσεων επιδόθηκαν εκ νέου στη Βουλή έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, με αφορμή σχετική Ερώτηση των πρώτων για την ακρίβεια. Συνεχίζοντας την τακτική του αποπροσανατολισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δημιουργούν πλασματικές αντιπαραθέσεις σε ...ξένον αχυρώνα. Ετσι, οι μεν κατηγορούν τους δε για την ακρίβεια, λες και δεν ήταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που με τις πολιτικές τους έστρωσαν το έδαφος για την καθιέρωση της αβάσταχτης ακρίβειας που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα. Ο δε υφυπουργός Ανάπτυξης της ΝΔ Γ. Παπαθανασίου επιστρέφει τις κατηγορίες με προκλητικές σοφιστείες του τύπου ότι τα στοιχεία που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια βασίζονται σε τιμές καταγεγραμμένες από ...ακριβό σούπερ μάρκετ, ενώ η ΝΔ «ψωνίζει» από ...φθηνότερο! Κι όλα αυτά στις πλάτες των εργαζομένων που μέρα με τη μέρα πληρώνουν όλο και πιο ακριβά τις συνέπειες της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της «ελεύθερης αγοράς» και του «ανταγωνισμού» που ευαγγελίζονται οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις.

Ο «καλός ο μύλος»...

Καιροσκοπισμός και υποκρισία πάνε, όπως ο «τέντζερης με το καπάκι», μαζί με τον οπορτουνισμό. Πολλές αποδείξεις έδωσε και το πρόσφατο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Αθήνα. Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να τα καταγράψει όλα. Απολαύστε, όμως, ένα μικρό, ιδιόμορφο, αλλά πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Προσκαλεσμένος του ΚΕΑ ήταν κι ένα κόμμα από τη Ρωσία. Ο τίτλος του χαρακτηριστικός: «Ρόντινα», που στα ελληνικά σημαίνει «Πατρίδα».

Τι εστί, όμως, αυτό το κόμμα; Οσοι έχουν ασχοληθεί λίγο με τα ρωσικά πολιτικά πράγματα, θα γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα κόμμα που εμφανίστηκε στις παραμονές των εκλογών του 2003, με τη στήριξη του Κρεμλίνου, για να «εμβολίσει» το εκλογικό σώμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), με διάφορα «κοινωνικά» και «πατριωτικά» συνθήματα. Ο στόχος κατασκευής του επετεύχθη! Τότε αυτό το σχήμα συγκέντρωσε το 9%, εκλέγοντας 37 βουλευτές, συρρικνώνοντας την εκλογική βάση του ΚΚΡΟ, από το 24% στο 12,5%.

Τι έγραφε τότε (12/12/2003) η «Αυγή»; Εκανε λόγο για το «εθνικιστικό μπλοκ Πατρίδα (Ρόντινα), που είναι προϊόν του Κρεμλίνου», ενώ χαρακτήριζε τον ηγέτη του σχήματος, Ντ. Ρογκόζιν, ως «υπερεθνικιστή».

Αλήθεια, τι άλλαξε από τότε, πέρα από τη δημιουργία του ΚΕΑ και την ανάγκη του να βάλει «πόδι» και να αποκτήσει «στήριγμα» και στη Ρωσία;

Κι όμως, η «Ρόντινα» από το 2003 έως τα σήμερα δεν έχει στο παραμικρό αλλάξει θέσεις, κι ο ηγέτης της εδραιώθηκε σ' αυτήν τη θέση, προχωρώντας στην «εκπαραθύρωση» από το κόμμα, του άλλου ηγέτη του κόμματος, Σ. Γκλάζιεφ.

Φέτος, η «Ρόντινα» είχε μια διεθνή ...«ατυχία». Ποια; Ενώ η ηγεσία της προωθούσε την ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στο χώρο δηλαδή συσσώρευσης όλων των σοσιαλδημοκρατών του κόσμου, η πρωτοβουλία της «χαντακώθηκε». Οχι επειδή το κόμμα - «νάνος» του Γκορμπατσόφ, με τον τίτλο «Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Ρωσίας», που είναι ήδη συνδεδεμένο με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, έβαλε κάποιο ζήτημα. Αλλά εξαιτίας μιας χοντροκομμένης ενέργειας 19 βουλευτών, η πλειοψηφία των οποίων ανήκε στη «Ρόντινα». Αυτοί οι βουλευτές, στις αρχές του 2005, μαζί με παράγοντες «της ορθοδόξου κοινότητος» της Ρωσίας συνυπέγραψαν επιστολή προς τη Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας, ζητώντας να απαγορευτούν «οι θρησκευτικές και εθνικές εβραϊκές ενώσεις, ως εξτρεμιστικές»! Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση των εβραϊκών οργανώσεων της Ρωσίας, που ζήτησαν από τη Σοσιαλιστική Διεθνή να σταματήσει κάθε επαφή με τη «Ρόντινα». Κάτι που έγινε τον Ιούνη του 2005, παρά τις διαβεβαιώσεις του Ρογκόζιν, πως το κόμμα του «δεν είναι αντισημιτικό», και μάλιστα την ανάκληση της υπογραφής των βουλευτών του κόμματος από την «αμαρτωλή» επιστολή. «Μύλος», δηλαδή, η κατάσταση.

Να που, όμως, ο «καλός ο μύλος», δηλαδή το ΚΕΑ, «όλα τα αλέθει».

Κατά τα άλλα ...«πολύ κλάμα η κυρία»! Ο «οικοδεσπότης» του 1ου συνεδρίου του ΚΕΑ, δηλαδή ο ΣΥΝ, πότε για την Τσετσενία, πότε για τον εθνικισμό, πότε για τη θρησκεία, ακόμα και για τις παρελάσεις ...ρίχνει μπόλικο κλάμα! Ουαί, φαρισαίοι, υποκριτές!!!


Ελισαίος ΒΑΓΕΝΑΣ

Δικομματική «ταφόπλακα» στο Ελληνικό

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ολοι το ξέρουμε ότι η Αθήνα ασφυκτιά, αφού με μόλις 2,5 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά κάτοικο, είναι ουραγός από την άποψη αυτή ανάμεσα σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κι όμως, η κυβέρνηση, αντί να φροντίσει να αυξήσει την αναλογία αυτή, προσπαθεί να τη μειώσει, εξυπηρετώντας τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κι όχι τις ανάγκες των κατοίκων.

Οπως μαθαίνουμε, ετοιμάζεται πυρετωδώς να παραδώσει στην οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση 1.100 στρέμματα, που αποτελούν τμήμα της συνολικής έκτασης 5.300 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Τα τελευταία, μάλιστα, σενάρια, κάνουν λόγο για ένα συντελεστή δόμησης που θα καθοριστεί γύρω στο 0,6 - 0,8, ικανό για να «ξεφυτρώσει» στο χώρο μια νέα πόλη 20.000 κατοίκων. Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά - που μάλλον θα οριστικοποιηθούν εντός των ημερών και θα ανακοινωθούν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, έως το τέλος του έτους - πρόκειται να κατασκευαστούν γύρω στις 6.000 μονοκατοικίες, πολυκατοικίες τριών ορόφων και μεζονέτες! Σπίτια, δηλαδή, «φιλέτα», με απεριόριστη θέα στη θάλασσα, αλλά και στο όποιο πάρκο απομείνει, που θα μοσχοπουληθούν από τους ιδιώτες...

Ετσι, την «ταφόπλακα» στο όνειρο των κατοίκων του πολύπαθου Λεκανοπεδίου για ένα Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, που ετοίμαζε η κυβέρνηση Σημίτη, αναλαμβάνει να τη στρώσει η κυβέρνηση Καραμανλή. Απόλυτη δικομματική συναίνεση και στο θέμα αυτό...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Μπαντ Γκόντεσμπεργκ...

Ο πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), Φ. Μπερτινότι, εκθειάζοντας τις προάλλες το γερμανικό «Κόμμα της Αριστεράς» σημείωσε: «Για πρώτη φορά από το Μπαντ Γκόντεσμπεργκ βλέπουμε να γεννιέται ένα ενωμένο εθνικό αριστερό κίνημα, ανοιχτό στην Ευρώπη και ευρισκόμενο στα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας» («Κυριακάτικη Αυγή» 30/10/05).

Η γερμανική πόλη Μπαντ Γκόντεσμπεργκ είναι γνωστή στην ιστορία κυρίως για δύο γεγονότα: 1. Κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος (όταν αυτή η τοποθεσία ήταν από τις «πιο αγαπημένες» του Χίτλερ), στις 22/23 του Σεπτέμβρη 1938 έγινε εκεί η συνάντηση του Χίτλερ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ν. Τσάμπερλεν, κατά την οποία διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις για το ξέσπασμα «της σουδιτικής κρίσης» (το χάρισμα δηλαδή ενός τμήματος της τότε Τσεχοσλοβακίας στη φασιστική Γερμανία). 2. Στην ίδια πόλη, το 1959, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) ψήφισε στο συνέδριό του, νέο πρόγραμμα, με το οποίο ολοκλήρωνε τη μετατροπή του σε «λαϊκό» κόμμα. Με άλλα λόγια, έδινε τις «τελικές εξετάσεις» του στους καπιταλιστές, για να το αποδεχτούν ξανά ως κυβερνητικό κόμμα της καπιταλιστικής διαχείρισης.

Υποθέτουμε ότι ο κ. Μπερτινότι, στον εκθειασμό του αναφέρεται προφανώς στη δεύτερη περίπτωση. Πάντως, αμφότερα τα ιστορικά γεγονότα οδήγησαν (το καθένα την αντίστοιχη ιστορική περίοδο) σε ένα και μόνο κύριο αποτέλεσμα: Στην ενίσχυση του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Γι' αυτό και το ΚΕΑ δε χρειάζεται να διστάσει καθόλου. Μπορεί άνετα να βάλει στο έμβλημά του το όνομα της πόλης αυτής. Και μάλιστα με μεγάλα γράμματα!

Οταν το μαύρο γίνεται άσπρο

Αφού πρώτα μας ανάγκασαν να «κάτσουμε κάτω από την μπάρα» και να πληρώνουν μέχρι και τα εγγόνια μας την εμπορευματοποιημένη εκδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων, τώρα τα υπουργεία Παιδείας και Αθλητισμού συνδιοργανώνουν την Παγκόσμια Γυμνασιάδα του 2006 (διεθνείς μαθητικοί αγώνες) που ανατέθηκε στη χώρα μας, μετά από απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού. Μάλιστα, χτες, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την απονομή του κυπέλλου «Defever» στη χώρα μας, για την «αθλητική μαθητική δραστηριότητα που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η Ελλάδα». Δικαιολογημένα μένεις με την απορία: Ποια αθλητική μαθητική δραστηριότητα αναπτύσσεται; Οταν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις είναι ερμητικά κλειστές για εκείνους που τις πλήρωσαν; Οταν σε πολλά σχολεία δεν υπάρχει καν καθηγητής φυσικής αγωγής; Οταν τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν καν γυμναστήριο; Και μπορεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ορφανός, να δήλωσε ευτυχισμένος «κάθε φορά που 50 ή 100 ή 1.000 μπαίνουν σε ένα γήπεδο, σε μια πισίνα, σ' ένα ταπί», αλλά απέφυγε να μιλήσει για την ταμπακέρα, την τιμή εισόδου για ένα γήπεδο, μια πισίνα, ένα ταπί...

Από το κακό στο χειρότερο

Καθώς ο επίσημος αριθμός των νεκρών Αμερικανών στο Ιράκ ξεπερνούσε τις 2.000, μια νέα δημοσκόπηση έφερνε την απόλυτη πλειοψηφία των Αμερικανών να εκτιμά ότι ο πόλεμος ήταν σφάλμα. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Harris Interactive και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ». Σύμφωνα με τα ευρήματά της, το 53% των Αμερικανών εκτιμά ότι ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν σφάλμα και μόνο το 34% των ερωτηθέντων θεωρεί δικαιολογημένη τη στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ, ενώ το 66% κρίνει μέτρια την επίδοση της πολιτικής του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ, έναντι 32%, που τη χαρακτηρίζει «εξαιρετική» ή «μάλλον καλή».

Να θυμίσουμε ότι το ποσοστό των Αμερικανών που χαρακτήριζε σφάλμα τον πόλεμο στο Ιράκ ήταν το Σεπτέμβρη μόλις 49% σε ανάλογη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου, ενώ το Σεπτέμβρη του 2004 το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 43%. Οπως όλα δείχνουν, η επόμενη δημοσκόπηση θα είναι ακόμη χειρότερη για τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου.

Πολλά και διάφορα έβρισκε κανείς στα περίπτερα των κομμάτων, που πήραν μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Από μπλουζάκια, κονκάρδες, τσίχλες και καραμέλες, μέχρι και προφυλακτικά. Τα τελευταία και, μάλιστα, με γεύση φράουλας και με το λογότυπο «Οι κόκκινοι το κάνουν καλύτερα!», μοιράζονταν από το περίπτερο του γερμανικού Αριστερού Κόμματος (ΚΟΔΗΣΟ και ομάδα Λαφοντέν).

Αλήθεια, η εκτίμηση του λογότυπου αποτελεί απλώς μια έκφραση κομματικού πατριωτισμού ή το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού του φόρουμ γυναικών, που συνεδρίασε στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΚΕΑ;

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ξεκινάμε με αποφασιστικότητα

Σήμερα ξεκινάμε με αποφασιστικότητα για να πετύχουμε τους στόχους της πρώτης μέρας. Για τους επόμενους δυο μήνες με τα κουπόνια στο χέρι, ριχνόμαστε στη μάχη για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για το διάστημα Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2005. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, σε όλους όσοι αναγνωρίζουν την προσφορά του ΚΚΕ στους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες, να το στηρίξουν και οικονομικά.

Σκοπός αυτής της οικονομικής εξόρμησης είναι να αποκτήσει το Κόμμα τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για να αναπτύξει και να βελτιώσει τη δράση και την παρέμβασή του. Σε μια περίοδο που η αστική τάξη και οι πολιτικοί εκφραστές της επιχειρούν με κάθε μέσο και τρόπο να χειραγωγήσουν τις λαϊκές συνειδήσεις, με ελεγχόμενη ενημέρωση, παραπληροφόρηση και «κουκούλωμα» των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων, χρειάζεται οι πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ που αντιπαρατίθεται σ' αυτή την πολιτική, να φτάσουν μέσα και στο τελευταίο λαϊκό νοικοκυριό. Μέσα από την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, θα στηριχτούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Κόμματος, θα αποκτήσουν καλύτερες υποδομές και πιο σύγχρονο εξοπλισμό οι Κομματικές Οργανώσεις και η ΚΝΕ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της ταξικής πάλης.

Η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος αποτελεί προϋπόθεση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο οι Κομματικές Οργανώσεις πρέπει να την αντιμετωπίσουν σαν μια ακόμη πολιτική μάχη. Είναι μια ευκαιρία για τα μέλη του Κόμματος να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργάτες του πνεύματος και της τέχνης, το σύνολο του ελληνικού λαού, να αναλύσουν και να συζητήσουν μαζί τους τις θέσεις του ΚΚΕ. Να αφουγκραστούν τις αγωνίες των νέων, να στηρίξουν τους χιλιάδες πρόσφατα απολυμένους, να τους καλέσουν μαζικά στην καθημερινή πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που διευρύνει τη φτώχεια και την ανέχεια. Στόχος των μελών του Κόμματος πρέπει να γίνει σ' αυτή την οικονομική εξόρμηση, να ενεργοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ. Να μην περιοριστούν μόνο στη μικρή ή μεγάλη προσφορά, των ανθρώπων που κατά καιρούς ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα, αλλά να τους πείσουν για την ανάγκη να συμμετέχουν ενεργά σ' αυτή τη μάχη, να κινητοποιηθούν οι ίδιοι, προκειμένου να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων η ενίσχυση του κόμματος της εργατικής τάξης.

Οι υψηλοί στόχοι της οικονομικής εξόρμησης, σε συνδυασμό με την πείρα που έχουν συσσωρεύσει οι Κομματικές Οργανώσεις από αντίστοιχες μάχες του παρελθόντος, φανερώνουν την ανάγκη ότι από την πρώτη κιόλας μέρα πρέπει να καλυφθούν οι στόχοι και τα ατομικά πλάνα. Τα αποτελέσματα αυτών των πρώτων ημερών θα «γεννήσουν» και την αισιοδοξία ανάμεσα στους συντρόφους, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος για να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ορμή προκειμένου να καλύψουν και να υπερκαλύψουν τα πλάνα. Οφείλουμε να αποδείξουμε και μέσα από την υλοποίηση των οικονομικών στόχων της εξόρμησης, ότι οι ισχυροί δεσμοί του Κόμματός μας με την εργατική τάξη και το λαό, μας επιτρέπουν να θέτουμε υψηλούς στόχους, να συνεχίζουμε τον αγώνα για τη συγκρότηση μια λαϊκής συμμαχίας που θα στοχεύει σε ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ