Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Ο «ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Κρατικές τιμές στους πραξικοπηματίες!

ΑΓΚΥΡΑ.- Ελάχιστη σημασία δόθηκε στο γεγονός από τον ευρωπαϊκό Τύπο, και όχι τυχαία βεβαίως: Μια μέρα μετά την «ιστορική», κλπ. έναρξη των «ενταξιακών διαπραγματεύσεων» των Βρυξελλών με την Αγκυρα, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο πρόεδρος Αχμέντ Νετζντέντ Σεζέρ, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατηγός Χιλμί Οζγκιόκ, ο διαπραγματευτής με την ΕΕ Αλί Μπαμπατσάν και άλλοι κορυφαίοι πολιτειακοί αξιωματούχοι τίμησαν, με αφορμή το θάνατο του στρατηγού Νουρετίν Ερσίν, τους στρατιωτικούς που είχαν προβεί στο στρατιωτικό πραξικόπημα της 12ης Σεπτέμβρη 1980 - παρόντος του γνωστότερου στρατηγού και επικεφαλής της «πεντάδας» των χουντικών, Κενάν Εβρέν!

Ο στρατηγός Ερσίν, αρχηγός του στρατού ξηράς, ενορχήστρωσε μαζικές συλλήψεις, βασανισμούς χιλιάδων, εκτελέσεις, τη λογοκρισία στον Τύπο και αναρίθμητες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ηταν εξέχον μέλος της «πεντάδας» που κατάρτισε και επέβαλε το αντιδημοκρατικό Σύνταγμα του 1982, πηγή πολλών δεινών έως και σήμερα για τη γειτονική χώρα.

Τα θύματα της χούντας παραμένουν αδικαίωτα, καθώς όχι μόνο το τουρκικό κράτος πάντοτε προστατεύει τους πραξικοπηματίες από κάθε δίωξη, αλλά και ο Εβρέν τιμάται μέχρι σήμερα ως αρχηγός κράτους και, την 12η Σεπτέμβρη 2005, 25 χρόνια μετά την επιβολή της χούντας, ο πρόεδρος Σεζέρ τον επισκέφθηκε στη βίλα του!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ