Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ολοκλήρωση της εκλογικής παρωδίας

ΚΑΜΠΟΥΛ.- «Ολοκληρώθηκε» χθες η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές της 19ης Σεπτέμβρη στο Αφγανιστάν, και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της κοινής εκλογικής επιτροπής ΟΗΕ/ αφγανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της, ερευνώνται «ορισμένες» καταγγελίες νοθείας, πριν γίνει η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. Οι πληροφορίες όσον αφορά το ποιοι προηγούνται σε ψήφους φέρουν πολλούς πολέμαρχους να «κυριαρχούν», κατά τα αναμενόμενα, και να καταλαμβάνουν πολλές θέσεις στην Ουολέσι Τζίργκα, την 249μελή Βουλή.

Στο μεταξύ, χθες, ένας «βομβιστής αυτοκτονίας» πυροδότησε εκρηκτικά που μετέφερε σε αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος, ένα μικρό αγόρι και να τραυματιστούν τρεις Καναδοί της δύναμης ISAF. Και, σε άλλο επεισόδιο, δύο μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και ένας «τοπικός ηγέτης» των Ταλιμπάν συνελήφθη. Στα σύνορα με το Πακιστάν, άγνωστοι πυρπόλησαν ένα στρατιωτικό φυλάκιο.

Χθες, έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη βδομάδα περιοδεία στο Αφγανιστάν και την κεντρική Ασία θα κάνει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, για να εκφράσει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στις πολιτικοοικονομικές αλλαγές που σημειώνονται στην περιφέρεια. Θα κάνει άλλες τρεις στάσεις, στο Κιργιστάν, στο Καζαχστάν και το Τατζικιστάν, κατά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ